Politika privatnosti

q

ZNAMO KOLIKO JE PRIVATNOST NAŠIH KORISNIKA BITNA

Zato je čuvamo

 

Ovim tekstom želimo da objasnimo na koji način naša firma prikuplja, čuva i koristi podatke korisnika naše web prezentacije. Ova politika privatnosti se odnosi na sajt i sve naše proizvode i usluge.

Podaci koje prikupljamo

Lični podaci koje korisnici obezbeđuju direktno nama

 

Možemo prikupljati lične podatke korisnika na različite načine. Na primer, prilikom posete sajtu, popunjavanja kontakt formulara, prijave na newsletter, preko društvenih mreža… Korisnicima se mogu tražiti ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, adresa stanovanja, kao i drugi podaci za fakturisanje proizvoda i njegovu dostavu.

 

Takođe, svako može posetiti sajt bez ostavljanja bilo kakavih podataka. Podatke prikupljamo isključivo na dobrovoljnoj osnovi. Korisnici uvek mogu odbiti da lično pruže identifikacione informacije, osim što u tim slučajevima mogu biti uskraćeni za neke podatke ili aktivnosti na sajtu.

 

Podaci koji nisu lične prirode i odnose se na korišćenje naših usluga

 

Naša firma prikuplja ne-lične podatke korisnika u trenutku posete i interakcije sa sajtom. Ti podaci mogu uključiti ime pretraživača, tip računara i tehničke informacije o operativnom sistemu, internet provajderu i druge slične informacije.

Korišćenje i zaštita podataka koje prikupljamo

Lične i ne-lične informacije o korisnicima koristimo za: rezervaciju i kupovinu proizvoda, realizaciju usluge savet arhitekte i dostave, kao i za razumevanje načina na koje korisnici koriste naše proizvode i sajt, kako bismo ih poboljšali i unapredili.

 

Možemo koristiti e-mail za slanje informacija o novinama o firmi i na sajtu (vesti kompanije, informacije o novim ponudama, akcije i slično). Ako u bilo kom trenutku korisnik želi da se odjavi od prijema ovakvih e-poruka, uključili smo mogućnost odjave na dno svakog e-maila.

 

Mi ne prodajemo, ne iznajmljujemo, ne delimo i ne pokazujemo lične podatke korisnika trećim stranama. Pri tom, ozbiljno shvatamo zaštitu podataka i ulažemo veliki napor da informacije koje dobijemo od svakog korisnika budu maksimalno zaštićene i sigurno čuvane.

 

Svaki korisnik ima pravo da zahteva detalje o informacijama koje prikupljamo o njemu i da traži od nas da ispravimo eventualne greške u tim informacijama, da se protivi obradi ili da traži njihovo brisanje iz baze podataka.

Kolačići, pikseli, dodaci za društvene mreže

Ovaj sajt, kao i gotovo svi drugi profesionalni sajtovi, koristi kolačiće, piksele i dodatke za društvene mreže.

 

Kolačići su male datoteke u kojima se čuvaju informacije o računaru, mobilnom telefonu ili drugom uređaju, u cilju poboljšanja onlajn iskustva korisnika. Upotreba kolačića može se regulisati u podešavanjima na pretraživaču. Treba znati da će deaktivacija kolačića uticati na funkcionalnost ovog sajta i mnogih drugih sajtova.

 

Kolačići performansi koje obezbeđuje Google Analitics omogućavaju nam da analiziramo kvalitet sajta, kao i da otkrijemo greške. Tako možemo da vidimo da li su korisnici posetili našu web prezentaciju ranije, kojim stranicama posetioci najčešće pristupaju i koliko vremena provode na svakoj stranici i tako nam pokazuju koji su delovi sajta najpopularniji. Koristimo Google oznake za ponovno oglašavanje koji nam omogućavaju da korisnicima prikazujemo oglase, a na osnovu njihovog prethodonog iskazanog interesovanja za određene usluge na našoj web prezentaciji.

 

Takođe koristimo tehnologiju zvanu pikseli (Facebook, Google), koja prenosi informacije sa uređaja na server. Pikseli mogu da budu ugrađeni u sadržaj, video zapise i e-poruke i mogu da dozvole serveru da čita određene tipove informacija sa uređaja, da sazna kada ste pogledali određeni sadržaj ili određenu e-poruku, da utvrdi vreme i datum kada ste pogledali piksel, kao i IP adresu uređaja. Koristimo piksele u različite svrhe, da bismo analizirali korišćenje naših usluga i (u kombinaciji sa kolačićima) da bismo obezbedili sadržaj i reklame koje su za korisnike najrelevantniji.

 

Na ovom sajtu, takođe, koristimo dugmiće i/ili plaginove za društvene mreže koji omogućavaju korisnicima da se povežu sa svojim nalozima na razne načine. Kako bi ovo funkcionisalo, društvene mreže postavljaju kolačiće putem našeg sajta. Ako je korisnik prijavljen na određenu društvenu mrežu, interakcija sa dugmićima („Sviđa mi se”, „Prati” ili „Deli”) može da se prikaže na nalogu društvene mreže korisnika.

Promene u politici privatnosti

Naša firma ima diskreciono pravo da ažurira ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme. Zato preporučujemo korisnicima da s vremena na vreme provere ovu stranicu kako bi ostali informisani.

 

Korišćenjem ovog sajta korisnici prihvataju ovu politiku privatnosti i sve moguće njene izmene.

Za sve nejasnoće – ovo su naši kontakt podaci

Za sva dodatna pitanja u vezi sa ovom politikom privatnosti dostupni su telefoni 011/3390 695, 065/2020 121.

 

Ovaj dokument je poslednji put ažuriran 03.07.2018.