Kako da odaberete savršen orman?

Kako da odaberete savršen orman?

Sigurno znate onaj osećaj kada zakoračite u čistu, urednu sobu; sve je na svom mestu, i bez stresa možete da uživate u toj organizovanosti. Okruženje u kojem živimo ima značajan psihološki efekat, te je važno da prostorija u kojoj provodimo najviše vremena, gde počinjemo i završavamo dan, odiše urednošću.

Naravno, reč je o spavaćoj sobi, a najbolji način da ona postane utočište bez nereda, jeste da pažljivo odaberete orman – komad nameštaja koji ne samo da rasterećuje prostor, već i vaš um.

Međutim, s obzirom na to da postoji mnoštvo raspoloživih varijanti, pronalaženje najbolje opcije može biti teško. Stoga je važno da pre nego što se odlučite za svog favorita, uzmete u obzir lične preferencije.

U nastavku pogledajte nekoliko korisnih smernica koje će vam pomoću da odaberete najbolje za sebe.

Jedistvena upotreba ormana

Prvo pitanje koje će vam pomoći da suzite mnoštvo opcija jeste: Kakav prostor za skladištenje stvari želite? Viseći prostor za odeću, police za obuću, fioke za manje odevne predmete, odeljke za kozmetiku ili kombinaciju svega navedenog?

Otvoren orman

Pretpostavimo da se vaša garderoba sastoji prvenstveno od haljina ili odela i svečane odeće. U tom slučaju, pobrinite se da imate dovoljno prostora za postavljanje stvari na ofingere, kao što vam ovaj orman nudi.

Za one od vas u čijoj garderobi dominiraju dodaci, poput kravati, tašni ili marama – najbolje je da se odluče za varijantu sa više fioka i polica. Na taj način možete organizovati različite vrste dodataka u svakom odeljku.

Idealne dimenzije za garderober

Razmislite gde tačno u vašoj spavaćoj sobi želite da smestite orman. Imajte na umu da je ovo jako važan faktor, jer je veliki komad nameštaja teško pomerati. Pored toga, mnoge sobe imaju samo jednu pogodnu lokaciju za predmet ove veličine, tako da je potrebno da se onaj za koji se odlučite savršeno uklapa u ostatak enterijera.

Prilikom odabira dimenzija, dobro je da se fokusirate na raspoloživi prostor u spavaćoj sobi, kao i na način kako ćete ga upotrebljavati, tj. koju garderobu ćete tu smeštati. Kada govorimo o standardu na tržištu, ormani obično imaju najmanje 45 cm dubine, što bi trebalo da bude dovoljno da vam pruži mogućnost da imate dovoljno prostora za police, fioke i kačenje stvari. Širina može prilično varirati – te postoje opcije od oko 100cm, pa sve do prostranih varijanti širine preko 300cm.

Ukoliko vam prostor to dozvoljava, i odgovara vašem ukusu, naš savet je da se odlučite za što veće opcije. Jednostavno, prostor za skladištenje je uvek dobrodošao! Naravno, ne zaboravite da razmislite o tome da li vam ostaje dovoljno mesta za komotno otvaranje vrata, kretanje u prostoriji i udobno postavljanje ostalog nameštaja.

Bonus savet: Birajte visoke ormane kako biste maksimalno povećali mesta za odlaganje stvari. Ovaj prostor može biti od neprocenjive vrednosti za skladištenje posteljine, kao i predmeta koji ne zahtevaju svakodnevnu upotrebu.

Tip ormara

Kada precizno odredite svoje zahteve za upotebu i dimenzije, vreme je da razmotrite različite vrste dostupnih garderobera.

Ormari sa dvoja vrata: uglavnom je reč o klasičnom dizajnu koji pruža dovoljno prostora za smeštanje stvari, dok ostavlja mogućnost uparivanja sa komodom ili još jednim ormarom istog tipa.

Orma sa 3 vrata

Ormari sa troja ili više vrata: nudeći malo više prostora, ovaj dizajn uključuje još jedan odeljak, te je idealan ukoliko želite nešto prostraniju varijantu komada.

Klizni ormari: klizni dizajn eliminiše potrebu za otvaranjem vrata prema spolja i odličan je u uskim prostorima.

U Mond Line salonu, očekuje vas široka ponuda svih tipova ormara. U skladu sa svojim željama, možete se odlučiti za ormar sa dvoja vrata, ormar sa troja ili više vrata, ili opciju sa kliznim vratima. Mogućnosti su raznovrsne – na vama je samo da odaberete svoj favorit.

Ormar u vašem stilu

Kao veliki i dominantni komad nameštaja, dizajn garderobera u velikoj meri doprinosi ukupnom doživljaju spavaće sobe. Tako su detalji poput izgleda ručica na vratima, prisustvo ili odsustvo šara, važni elementi koji doprinose zaključnom utisku.

Mond Line veoma ceni vaše želje i ukus, te vam pružamo mogućnost da odaberete te bitne detalje koji govore o vašem stilu. Tako, možete odabrati kako će ručice na vašem ormaru izgledati, kao i da li šare postojati ili ne. Uz to, na raspolaganju su vam 42 boje drveta iz palete, te možete učestvovati u kreiranju potpuno novog, unikatnog plakara za vašu spavaću sobu.

Orman sa kliznim vratima

Bonus savet: Razmislite da li želite da upotpunite svoj ormar sa drugim komadima nameštaja kao što su noćni stočić ili komoda. Na taj način, možete dobiti savršeno usklađenu spavaću sobu u kojoj ćete svakodnevno uživati.

Vaš savršen plakar: Materijal je važan

Kada govorimo o nameštaju, materijali su neizbežna tema. A oni koji dolaze iz prirode predstavljaju najbolju opciju.

To je pravilo kojeg se i mi pridžavamo, te ćete u našem salonu pronaći ormare izrađene od najkvalitetnijeg drveta, na tradicionalan način, u Italiji. Drvo kao izdržljiv prirodni materijal, i dizajn vrsnih italijanskih majstora garantuju dugovečnost i neprolaznost lepote u kojoj ćete godinama uživati.

Ulaganje u novi ormar za spavaću sobu ne mora da bude izazovan zadatak. Zapravo, postoji širok spektar rešenja, a vi sada imate i smernice koje će vam pomoći da se opredelite za savršenu opciju.

Zato, imajte na umu ove savete, i posetite nas u Beogradu, u Vojvode Dobrnjca 28, da uživo sagledate unikatnost komada iz ponude i odaberete najbolji ormar za vas!