Sezona slava: Kako da pripremite dom za savršenu proslavu?

Sezona slava: Kako da pripremite dom za savršenu proslavu?

Sezona slava je uveliko počela! Međutim, iako se svi radujemo sjajnim ukusima i viđanju sa porodicom i prijateljima – organizacija slave može biti izazovna.

Potrebno je razmotriti i doneti nekolicinu odluka. Od obezbeđivanja dovoljno hrane do postavljanja nameštaja, važno je da o svemu mislite na vreme i pripremite se unapred. Tako možete biti sigurni da će slava u vašem domu proteći na najbolji način.

Pripremili smo korisne savete koji će vam pomoći da to postignete i pripremite dom za savršenu proslavu.

Bela trpezarija

Pripremite prostor za ručavanje

Kada govorimo o slavama, jedna od prvih asocijacija je, naravno, hrana! Stoga je važno da se unapred uverite da vaša trpezarija odiše toplom atmosferom u kojoj će se svi osećati udobno dok uživaju u posluženju.

Najbolji način da to postignete jeste da oplemenite prostor drvenim nameštajem. Drvo, kao prirodan materijal, unosi dah prirode koji doprinosi dobroj atmosferi i mami na druženje. Zato je dobro da, ukoliko još niste, unesete u svoj dom drveni trpezarijski nameštaj.

Mond Line salonu, na raspolaganju su vam stolovi za trpezariju i trpezarijske stolice izrađeni od najkvalitetnijeg drveta. Odlikuju ih elegantne šare i dugovečnost koji garantuju mnogo godina slavlja uz savršeni dizajn.

Pravilno postavite nameštaj

Važno je da svojim gostima obezbedite dovoljno prostora za kretanje po prostoriji i druženje. Stoga, u dnevnom boravku postavite mesta za sedenje, poput dvoseda i fotelja, u malim grupama blizu zidova kako biste podstakli razgovor i istovremeno oslobodili prostor za kretanje.

Još jedna važna stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju jeste pravilno raspoređivanje dodatnih elemenata poput stočića. Vodite računa o tome da stočiće postvaljate tako da ne pretrpate prostor, ali da ipak obezbedite mesto za odlaganje čaša i dezerta. To ćete najbolje postići ukoliko ih postavite blizu mesta za sedenje, na dovoljnoj udaljenosti kako bi bili lako dostupni svim gostima.

Stocici

Namestite ugao za bar

Postavljanje barskog kutka, ne znači  samo kreiranje prostora za izlaganje pića, već i savršenog mesta za razgovore. Ne samo da ćete dobro iskoristiti prostor, već ćete dati gostima mesto za dobru zabavu i duge priče.

U Mond Line salonu na raspolaganju vam je izbor originalnih barova koji imaju dovoljan kapacitet za svako piće koje poželite da smestite. Pored toga, zbog svog autentičnog dizajna, sasvim sigurno će ostaviti fenomenalan utisak na vaše goste.

Podesite osvetljenje

Osvetljenje igra važnu ulogu na proslavi. Želite da kreirate atmosferu gde će se vaši gosti osećati prijatno i podstaknuto na razgovor i druženje. Za to možete koristiti ambijentalne lampe. Postavite ih na komode ili klub sto za dodatan doprinos atmosferi.

Savet je da izbegavate uključena plafonska svetla, pogotovo ukoliko ugošćavate drage ljude tokom dana. Prirodno osvetljenje je uvek bolji izbor, te ukoliko postoji ta mogućnost, pobrinite se da čitava prostorija u kojoj će gosti provoditi najviše vremena bude osvetljena prirodnim svetlom.

Odličan način da dodatno naglasite prirodno svetlo jeste pomoću ogledala. Postavite ih tačno naspram prozora, i dobićete dodatni izvor svetlosti uz vrhunsku eleganciju.

Ukrašavajte sa stilom

Ako slavski dan ne posmatrate kao priliku za ukrašavanje doma, pravi je trenutak da počnete! Zapravo, zajedno sa dobrim osvetljenjem, odabrana dekoracija može pretvoriti vaš dom u prostor koji će oduševiti goste.

Unesite suvo cveće i postavite ga u vaze na stočićima, ali i na sam trpezarijski sto za dodatni dodir prirode. Takođe, proslava slave je porodičan događaj, te možete doprineti sveukupnom osećaju topline izlaganjem porodičnih fotografija i suvenira.

Trpezarija naslovna

U Mond Line salonu očekuje vas veliki izbor staklenih vitrina za dnevni boravak. Bez obzira na to da li se opredelite za bele varijante ili boju drveta, jedno je sigurno – vaše vitrine i dragi predmeti koje u njih smestite, govoriće o vašem stilu na najbolji način.

Sezona slava: Nagradite svoj dom i sebe

Proslava slave može biti idealan trenutak da razmsilite o promenama koje želite u svom domu. Možda je u pitanju zamena trpezarijskog stola ili nabavka nove garniture za dnevni boravak? Šta god da odlažete tokom čitave godine, priprema doma za slavu je odlično vreme da to konačno ostvarite.

Ukoliko vaša promena podrazumeva element koji želite u svom enterijeru za slavski dan – posetite nas u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28. Drage volje ćemo vas uputiti o tome kako da najbolje pretvorite svoje ideje u stvarnost, i uživate u visokokvalitetnim komadima još mnogo slava!