5 elemenata koji unose eleganciju i luksuz u vaš dom

5 elemenata koji unose eleganciju i luksuz u vaš dom

Zamislite sledeće: konačno ste uredili stan upravo onako kako ste dugo planirali, sve je na svom mestu, i jedva čekate da pokažete svoj novi prostor prijateljima i porodici!

naslovna 5

Ali, pre nego što kreirate misao o oduševljenim gostima – kako vam zvuči ideja da uz samo nekoliko finalnih dodira, u čitav enterijer uneste posebnu notu elegancije koja će dodatno, svaki put iznova, očaravati vas i sve one kojima želite dobrodošlicu u svoj dom?

Ukoliko vas takva pomisao inspiriše, čak i ako ste sada daleko od završnih koraka ili vam možda deluje da „nešto nedostaje” – pravi je trenutak da otkrijete 5 elemenata koji će učiniti da vaš stan izgleda vanvremenski luksuzno i privlačno na način koji ste oduvek želeli.

Pronađite ih u nastavku, zajedno sa sodatnim savetima za savršenu eleganciju.

Luksuz na prvom koraku

Dobro uređeno predsoblje, ukrašeno pravim detaljima, ključno je za snažan prvi utisak o domu i predstavlja idealno mesto da postavite luksuzni ton koji će se zatim pojavljivati i u ostatku enterijera.

Odličan način da to postignete jeste pomoću kanabea. U pitanju je komad koji često zaboravljamo da uključimo u svojim hodncima, a čije dodavanje zaista podstiče eleganciju. Osim toga, predstavlja sjajan pomoćni element za odlaganje stvari i lakšu pripremu pred izlazak ili tokom dolaska u stan.

klupica

U Mond Line salonu, iz široke ponude luksuznih dezena, možete odabrati dizajn koji vam se najviše dopada i tako istaći prefinjeni detalj već u prvih nekoliko metara svog doma.

Zabava sa stilom

Dnevna soba je, po definiciji, prostor posvećen svakodnevnom životu porodice, kao i zabavi gostiju. Ključ za elegantno sređen dnevni boravak jeste klasičan raspored dvoseda i fotelja, a posebnu draž celokupnoj kompoziciji daje pažljivo odabrani klub sto.

Ovo je jedan od najkorišćenijih komada u našim domovima – koristimo ga za držanje pića, daljinskih upravljača, knjiga, novina i mobilnih telefona; pa je važno da odaberete model koji u potpunosti odgovara vašim potrebama. Ali, pored te važne svakodnevne uloge, predstavlja i element koji suptilno doprinosi luksuzu dnevnog boravka.

Naime, kako bi vaš novi klub sto odisao elegancijom i služio vam dugovečno – opredelite se za materijale koji vam upravo to garantuju. Tako, sto izrađen od drveta pretvara vašu sobu u raskošni kutak koji odiše prirodom, a ukoliko se odlučite za veličanstvenu kombinaciju sa staklom – možete biti sigurni da ćete uživati u toj eleganciji godinama koje dolaze!

Unesite zelenilo

Nema većeg izvora inspiracije i mira od pogleda na prirodu koja nas okružuje. Tako, ne čudi činjenica da se neki od najprestižnijih hotela odlučuju za dekoraciju upravo pomoću pravog zelenila, a iz istog razloga, ono je obavezni element i u svakom luksuznom domu. Zato, koristite lepotu prirode da inspirišete svoj stil, i unesete novi, prefinjeni život u svoj enterijer. Iznenadićete se kako ovi mali detalji mogu podići celokupni ambijent kuće na potpuni novi, luksuzniji nivo.

Na primer, osušite lavandu i stavite je u dnevnu sobu kako biste njen prefinjeni miris proširili po celoj kući. Isto tako, kućna biljka, bez obzira na dimenzije, može učiniti sobu privlačnijom i prijatnijom. Sjajno je i to što zelenilo možete postaviti u gotovo svaku prostoriju i tako podstaknuti eleganciju u čitavom domu.

Odmorite na eleganciji

spavaca tapacirano

Ukoliko ste još uvek u fazi opremanja, i razmišljate o tipu kreveta za spavanje – obavezno odaberite model sa uzglavljem. Ovaj naizgled zanemarljiv detalj predstavlja bitan element kada je u pitanju doživljaj luksuza u vašem stanu.

Samo zamislite veličanstveni doživljaj uživanja u omiljenoj knjizi pre spavanja, dok ste udobno naslonjeni na prostarano uzglavlje! Mekano, tapacirano uzglavlje u tim trenucima postaje važan saveznik na kojem ćete biti veoma zahvalni. Sa druge strane, ukoliko želite podjednako raskošan ugođaj, ali na za nijansu drugačiji način, opredelite se za varijantu od najkvalitetnijeg drveta, ukrašenu veličanstvenim ornamentima.

U Mond Line salonu, pored već gotovih komada, imate i mogućnost da sami birate boju drveta od koje će biti izrađen vaš novi krevet za spavanje, i to iz palete od čak 42 nijanse. Pored toga, možete se odlučiti za neku od 100 različitih dezena italijanskog štofa. Za pojedine vrste kreveta, možete odabrati i izgled uzglavlja, i tako prirediti sebi i svojoj dragoj osobi autentičan, luksuzan odmor!

Dodajte svetlost

Ako vam razgovor o osvetljenju zvuči kao dizajnerski kliše, činjenica je da svetlost zaista menja stil i doživljaj vašeg stana. Uz pravi balans, može poboljšati ambijent i doprineti luksuznom osećaju u prostoru. Stoga, budite kreativni!

Možete isprobati podne lampe u blizini fotelja u dnevnom boravku ili videti kako vam se dopada kombinacija nekoliko ambijentalnih postavljenih na komode ili noćne stočiće. Ono na šta je pritom važno da obratite pažnju jeste dostupnost prirodnog svetla. Naime, pobrinite se da, kada god je to moguće, akcenat stavite na prirodno osvetljenje. Na taj način, sobe će izgledati prostranije, a samim tim buditi osećaj čistine i elegancije koja umiruje.

Odličan „trik” da povećate prirodno osvetljenje jeste pomoću ogledala. Postavite ih naspram prozora – tako ćete obezbediti dodatne izvore svetlosti i uživati u igri odsjaja i oblika!

Luksuzno opremanje doma: za dragocene trenutke

Na kraju, dom je mesto gde provodimo najviše vremena i delimo neke od najlepših momenata sa dragim ljudima, te je važno da svaki detalj doprinosi dobrom osećaju. Sada, kada imate pred sobom sve što je potrebno da misao o oduševljenim gostima pretvorite u realnost – zabavite se ovim savetima! A mi smo tu da vam pomognemo da stvarnost vašeg doma postane lepša i od mašte!

Posetite nas u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28, rado ćemo podeliti sa vama sve tajne najelegantnijih enterijera. Dobrodošli!