Klub stočići: za ispijanje kafe sa stilom

Klub stočići: za ispijanje kafe sa stilom

Stočić u dnevnom boravku je jedan od najkorišćenijih komada u našim domovima. Koristimo ga za držanje pića, daljinskih upravljača, knjiga, novina i mobilnih telefona. Tu ispijamo kafe sa dragim ljudima, uživamo u desertu nakon ručka ili razgledamo omiljene magazine.

Međutim, kada nabavljamo nameštaj, ovaj komad sa toliko funkcija često nije prva stvar na koju pomislimo. Znatno više se fokusiramo na fotelju, dvosed ili TV komodu. Dok je klub stočić najčešće poslednji na listi. Ipak, baš on je centralna tačka svake dnevne sobe i idealno mesto da pokažete svoj karakter i stil.

klub stociciZato vam otkrivamo kako da odaberete i stilizujete klub sto tako da ispijanje kafe postane jedinstveni doživljaj uživanja u ambijentu koji vas okružuje.

Odredite visinu

Prva važna komponenta pri odabiru stočića jeste njegova visina. Potrebno je da je pravilno odredite, kako biste osigurali da će vam svakodnevno korišćenje biti udobno i korisno.

Prosečna visina stola u dnevnom boravku je oko 43cm. Ali, imajte u vidu da dimenzije vašeg stola zavise od dvoseda i fotelja sa kojima ćete ga upariti. Tako je idealno da najviša tačka klub stočića bude što približnija visini sedišta na nameštaju oko njega. Na taj način vaši gosti mogu udobno da se poslužuju, bez drastičnog menjanja položaja.

Razmotrite proporcije stola u odnosu na drugi nameštaj

Pored visine, važna je i dužina stola u odnosu na okolne komade.

Konkretno, dužina stočića bi trebalo da iznosi dve trećine dužine troseda ili dvoseda u vašoj dnevnoj sobi. Dakle, ako nameštaj za sedenje ima oko 180cm, potražite stočić dugačak 120cm.

Ovde imajte na umu da ukoliko imate ugaonu garnituru u obliku latiničnog „L“, najbolje je da pomenutu smernicu primenite samo na dužinu horizontalnog dela za sedenje. Tako ćete postići najbolju proporciju nameštaja i savršenu postavku za stvaranje uspomena sa dragim ljudima.

Ukoliko želite da budete sigurni da će se sve uklopiti na najbolji način, u Mond Line salonu možete odabrati jednu od garnitura za dnevni boravak, gde su dvosedi, fotelje i klub stolovi već pažljivo odabrani tako da kreiraju savršeni spoj.

Materijal je važan

Klub stočići daju posebnu draž vašoj dnevnoj sobi i gotovo je nemoguće zamisliti okupljanje sa porodicom ili prijateljima bez njih. Zato je jako bitno da se odlučite da materijal od kojeg je izrađen, garantuje da će ovaj komad nameštaja krasiti vaš dom dugo nakon nabavke.

stocicDrvo, prirodan i postojan materijal, zaista odnosi pobedu u ovoj kategoriji dugovečnosti i neprolaznosti lepote. A u kombinaciji sa staklom, stočić izgleda poput umetničkog dela za vaš dnevni boravak. Kada tome dodamo da su svi klub stolovi iz Mond Line ponude izrađeni u Italiji, veštim rukama izvrsnih majstora – jasno je da uz njih vaše prostorije dobijaju luksuznu notu stilske prefinjenosti kojoj je teško odoleti.

Imajte u vidu svoje potrebe

Kada birate idealni stočić za vas i vašu porodicu, razmislite o vašoj svakodnevici. Da li vam je potrebno puno mesta za skladištenje? Možda dnevni boravak često koristite kao manju verziju trpezarije dok je omiljeni program na TV-u?

U zavisnosti od vaših navika, možete se odlučiti za klub sto sa dosta prostora za skladištenje daljinskih upravljača, knjiga ili naočara. Kao i za prostrane opcije za kojima možete uživati u najdražoj hrani, ali i komotno pregledati važna dokumenta za posao.

Pažljivo odaberite oblik stola

Stilski klub stočići najčešće dolaze u cetri oblika: pravougaoni, kvadratni, okrugli i ovalni. Svaki od njih vam pruža specifične mogućnosti.

Tako je pravougaoni sto pravi izbor ukoliko u prostranom dnevnom boravku imate dosta mesta za sedenje – više fotelja, dvoseda ili troseda. Ovaj komad će svakome omogućiti lak pristup kafi ili ukusnim zalogajima tokom filmske večeri sa porodicom.

Kvadratni stočić se savršeno uklapa uz jednostavniju postavku dnevnog boravka. Tako, uz jednu fotelju, dvosed i ovakav klub sto – dobijate ušuškani ambijent za druženje sa dragim gostima.

okrugli klub stoAko želite da kreirate pravi porodični kutak, razmislite o okruglom stočiću. Zaobljeni dizajn i stakleni detalji pomažu da prostor izgleda otvorenije i nežnije. A sam element kruga predstavlja simbol zajedništva koji će doprineti toploj porodičnoj atmosferi.

Ovalni klub sto je idealna opcija ako je vaša dnevna soba smeštena tako da morate proći kroz nju da biste došli do druge prostorije, na primer kuhinje ili trpezarije. Vijugavi oblik pomaže skladnijem vizuelnom toku i omekšava čitav ambijent.

Klub stočić u vašem stilu

Kada nabavite svoj savršeni stočić za kafu – vreme je da se posvetite umetnosti ukrašavanja. I to tako da svaki detalj govori o vašem ukusu i stilu.

Kako bi vam bilo lakše da rasporedite omiljene predmete, imajte na umu simetriju. Možete na sam centar stola postaviti dominantni objekat, na primer cveće, nekoliko naslaganih knjiga ili interesantnu skulpturu. A okolo poređati predmete koji se slažu u pogledu veličine i stila. Ukombinujte svoju kompoziciju sa svećama, vazama ili manjim skulpturama.

Sada zamislite da vas svakog jutra pored mirisne šolje kafe, spremljene baš onako kako vi volite, čeka i prelepo sveže cveće. Prizor iz snova, zar ne? Pored toga što čini fantastičan dodatak dizajnu vašeg stočića, cveće ga pretvara u pravi šareni kutak mira gde prikupljate energiju za dan pred vama.

Na kraju, neka predmeti na stolu pričaju o vašim hobijima i interesovanjima. Bilo da se radi o morskim kamenčićima sakupljenim na davnom odmoru ili o kolekciji knjiga omiljenog autora, važno je da ovaj komad učinite autentično vašim.

U Mond Line salonu potrudili smo se da baš sve možete prilagoditi sebi. Odaberite boju, izgled ručica na fiokama, da li će imati šare ili ne. Tako da se savršeno slaže sa vašim stilom i ostatkom enterijera. Kontaktirajte nas ili posetite u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28, da zajedno kreiramo vaš idealni klub stočić.