5 načina da osvežite spavaću sobu

5 načina da osvežite spavaću sobu

Da li znate da gotovo jednu trećinu života provedemo spavajući? Uprkos tome, spavaća soba je često jedna od najzanemarenijih prostorija u kući.

Tokom uređenja i dekoracije doma, obično se najviše pažnje posvećuje snažnom utisku u dnevnom boravku ili trpezariji, dok se opremanje mesta na kojem spavamo svodi na postavljanje nekoliko centralnih elemenata.

naslovna sp.soba

Međutim, taj prostor bi trebalo da bude vaše utočište koje nudi savršen početak i završetak svakog dana. Kako biste to postigli, potrebno je da redovno oplemenjujete i iznova kreirate mirnu zonu rezervisanu za opuštanje i osećaj zadovoljstva.

Delimo sa vama 5 načina da osvežite svoju spavaću sobu tako da ona postane oaza spokoja o kojoj sanjate.

Investirajte u svoj komfor

Krevet je najveći predmet u vašoj spavaćoj sobi. Kada je on udoban i elegantan, budite sigurni da će čitava prostorija odisati energijom komfora i stila. Iz tog razloga, najbrži način da postignete osveženje u svojoj spavaćoj sobi, jeste da posvetite pažnju ovom komadu.

Postavite potpuno novu posteljinu, najbolje u dezenu koji do sada niste koristili, i dodajte ukrasne jastuke i mekane ćebiće. Za veću promenu, opredelite se za nabavku novog kreveta koji će vam, osim obnovljene udobnosti, ponuditi i novu sliku čitavog prostora. Imajte u vidu da svaki sekund koji posvetite pažljivom odabiru i uređenju kreveta, umanjuje vreme koje će vam biti potrebno da u njemu mirno zaspite.

U Mond Line salonu, na raspolaganju vam je veliki broj raskošnih kreveta uz mogućnost odabira boje drveta i dezena štofa za potpunu autentičnost ovog važnog elementa.

Uredite stvari i um

Za osećaj opuštenosti i svežine, neophodno je da imate čistinu u umu. U tome vam može pomoći uredan prostor.

Dobro je da s vremena na vreme obratite pažnju na garderobu i predmete koje čuvate u spavaćoj sobi, i rešite se svega što ne koristitie – pogledajte šta možete da donirate, poklonite ili bacite.

orman

Ukoliko vam se čini da i nakon toga imate dosta stvari, moguće je da vam je potreban dodatni prostor za odlaganje. Razmislite o nešto prostranijim ormarima ili unošenju komoda, čija kombinacija praktičnosti i elegancije predstavlja odličan način da dobijete maksimum od svog prostora.

Ažurirajte noćni stočić

Noćni stočić je neophodan pratilac kreveta – unosi ravnotežu u raspored sobe dok obezbeđuje skladište za sve što želite da vam bude na dohvat ruke. Zbog te važne funkcionalne i estetske uloge, uvođenje nekih izmena na njemu može uticati na promenu čitavog prostora.

Možete dodati novu noćnu lampu, postaviti ukrasnu figuru, fotografiju ili zameniti stari budilnik. Te male izmene napraviće veliku razliku u doživljaju prostora u kojem spavate.

Za nešto veću promenu, odlučite se za novi noćni stočić, i uverite se u snažnu promenu koju ćete postići. U ovom tekstu vas očekuju dodatne smernice o tome kako da odaberete odgovarajući za sebe.

Umetnost odsjaja ličnog stila

To što je spavaća soba izvan vidokruga gostiju, ne znači da ne može biti posebna. Postavljanje umetničkih dela, dragih predmeta i ogledala oživljava prostor i unosi notu vašeg ličnog stila.

detalj.sp.sobe

Umetnost pozitivno utiče na raspoloženje, a ogledala su savršen izbor za osveženje prostora jer pomažu u odbijanju svetlosti i čine prostor svetlijim i većim. Mond Line salon vam nudi širok izbor ogledala različitih oblika i dizajna, koje možete grupisati sa ukrasnim predmetima i fotografijama kako biste kreirali ličnu galeriju.

Povremene promene rasporeda detalja u ovoj galeriji ili smena njenih elemenata može značajno osvežiti vašu spavaću sobu i učiniti da se oećate kao da ste u potpuno novom, ali podjednako svom prostoru.

Osvežite svoja čula: Spavaća soba po vašoj meri

Udobnost spavaće sobe možete iskoristiti za mnogo više od spavanja. Čitanje, pisanje dnevnika, uživanje u omiljenoj muzici ili jednostavno ispijanje prve jutarnje kafe se mogu odlično uklopiti u njen miran ambijent.

Napravite svoj savršeni kutak za opuštanje pomoću fotelje, stočića i mirisne sveće, koja će dodatno ulepšati taj doživljaj za vas. Takođe, promena boje zidova može biti odlično osveženje. Izaberite nešto potpuno novo i smelo koristite omiljene boje, koje će sasvim sigurno pretvoriti vašu sobu u prostor u kojem se rado budite.

Sigurni smo da će sve ove promene transformisati prostor za spavanje u pravo osvežavajuće utočište za vaša čula.

Za dodatnu inspiraciju, pogledajte naše kataloge ili nas kontaktirajte. Rado ćemo vam pomoći u uvođenju novih zadivljujućih elemenata u vaš dom.