Kako da odaberete savršenu TV garnituru za dnevni boravak?

Kako da odaberete savršenu TV garnituru za dnevni boravak?

Udoban dvosed, omiljena hrana i najdraži film ili serija. Sve je spremno za savršeno veče nakon napornog dana ili stresne nedelje na poslu.

Taj dugo iščekivani ugođaj može biti još bolji ako je TV smešten na elegantnoj polici i okružen stilskim vitrinama, gde svaki detalj povećava uživanje u vašim trenucima opuštanja. Zato je važno da izaberete nameštaj za dnevni boravak kojim ćete biti zadovoljni mesecima i godinama koje dolaze. Ti komadi zaista postaju suptilan, ali značajan deo vaše svakodnevice.

TV naslovna 2Imajući to na umu, izdvajamo nekoliko saveta kako da odaberete savršenu garnituru, koja najbolje odgovara vašim željama.

Odlučite koji tip TV garniture želite

Prvo je potrebno da odlučite koja varijanta će se najbolje uklopiti sa vašim enterijerom i biti najkorisnija za ono što je vama važno. Tako možete birati one koje se sastoje iz vitrine i TV komode ili se odlučiti za modularnu kompoziciju.

Ukoliko želite dovoljno prostora da pokažete, ali i bezbedno čuvate sve vama drage predmete, varijanta sa vitrinama može biti odličan izbor. Ovakve TV garniture su idealan spoj elegancije i praktičnosti. Obezbeđuju vam prostor za TV i druge uređaje, ali i za zaštitu najdražih knjiga, fotografija i drugih predmeta koji čuvaju vaše uspomene.

Sa druge strane, modularna kompozicija je savršena opcija koja pruža puno mesta za odlaganje, uz minimalno zauzimanje prostora u dnevnoj sobi. Elegantni „plutajući elementi“ su potpuno podesivi, tako da možete da ih instalirate baš prema svojim potrebama i ukusu.

Materijal i kvalitet izrade: Obavezni faktori

Bez obzira koji tip se vama više dopada, imajte na umu i važnost kvaliteta izrade i materijala vaše garniture. Koristićete te komade svakog dana, i važno je da oni budu zaista postojani i takvog dizajna da ne morate u potragu za novim modelima svake naredne sezone.

Upravo zato smo se potrudili da vam u Mond Line salonu približimo italijanske modele izrađene od najkvalitetnijeg drveta, koje garantuje dugovečnost i, zahvaljujući vrhunskoj tradicionalnoj izradi,  savršeno akcentuje eleganciju vašeg doma.

Razmotrite karakteristike

Kada se odlučite za tip, sledeći korak je da utvrdite šta je to što želite da vam garnitura u dnevnom boravku omogući.

Tako, ukoliko imate puno ploča i DVD kolekcije koje biste radije skrivene, ali ipak na dohvat ruke – odaberite opciju sa dovoljno zatvorenog prostora da smestite sve te predmete koje možda ne želite u prvom planu u svakom trenutku.

LC-34Sa druge strane, ako u svojoj kolekciji imate puno knjiga, ukrasnih figura i fotografija u kojima želite da uživate pri svakom boravku u dnevnoj sobi, potreban vam je otvoren prostor i TV komoda koji se savršeno uklapaju sa vašim najdražim detaljima.

U Mond Line salonu čeka vas širok izbor garnitura sa različitim funkcijama. Tu su prefinjene zastakljene vitrine za sve vaše dragocenosti, ali i komadi koji vam omogućavaju da svoju dnevnu sobu pretvorite u galeriju dragih predmeta, dok istovremeno bezbedno čuvate i sve ono što ne želite izloženo.

Mera za uživanje

Položaj televizora igra važnu ulogu u vašem opuštanju dok sa dragim ljudima gledate utakmicu omiljenog kluba ili najdražu emisiju uz koju vam osmeh ne silazi sa lica. Mora biti na odgovarajućoj visini i smešten tako da nema odsjaj iz raznih izvora svetlosti.

Zato je dobro da, pre nabavke garniture, precizno izmerite televizor i odredite najbolji položaj. U našem salonu se možete odlučiti i za garnituru sa TV ramom, koja će značajno doprineti eleganciji čitave dnevne sobe.

L-27Takođe, kada navijate ili iščekujete sledeću šalu voditelja, sigurno želite da se fokusirate bez brige o traženju „idealnog položaja“. Pa je važno da razmislite kako će se garnitura uklopiti sa tom savršenom visinom za vaš televizor. Kako biste obezbedili maksimalno uživanje, idealno je da centar ekrana bude u ravni vašeg pogleda dok sedite.

Savršena TV garnitura za dnevni boravak: Tajni sastojak za opuštajuće veče

Iako odabir garniture za dnevnu sobu može delovati kao relativno lak zadatak, zaista postoji mnogo faktora koje je potrebno da uzmemo u obzir. Sve kako bi uživanje u dobrom TV programu ili opuštanje uz pogled na drage predmete bili potpuni.

Ono što je najvažnije, jeste da odaberete TV garnituru koja ima karakteristike koje su vama važne i omogućava opuštanje na vaš način.

Ukoliko želite da budete sasvim sigurni u svoj izbor, u Mond Line salonu možete potražiti savet arhitekte za dizajn enterijera, koji će vam rado ponuditi dodatne smernice za odabir najbolje opcije za vas. Posetite nas u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28 ili nas kontaktirajte već danas.