Ideje za dekoraciju kuće tokom smene praznika (Nova godina, Badnje veče, Božić…)

Ideje za dekoraciju kuće tokom smene praznika (Nova godina, Badnje veče, Božić…)

Sezona slavlja je uveliko u toku, sve svetluca i mami prazničnom euforijom. Međutim, kraj godine označava i mnoštvo obaveza u raznim sferama: završni projekti na poslu, kupovina poklona i organizovanje dočeka su samo neke od njih. Lako se može desiti da u toj zbrci niste ukrasili svoj dom, ili vam nedostaje još „samo nešto“ da bi sve bilo idealno.

Bez brige, nikada nije previše kasno da unesete prazničnu čaroliju i obradujete sebe i one koje volite. Još jedna sjajna vest je da nije potrebno mnogo da bi vaš prostor zasijao. Uz samo nekoliko jednostavnih ideja možete kreirati magični kutak za radosne momente.

Otkrivamo vam ideje za najlepšu dekoraciju kuće tokom praznika, koje će osigurati da ova sezona bude svečanija nego ikada.

Neka trpezarija odiše toplinom

Hrana igra centralnu ulogu na svim svečanostima, pa bi vaš trpezarijski sto trebalo da bude u najboljem izdanju.

Bez obzira da li postavljate novogodišnju ili božićnu trpezu, beli stolnjak sa elegantnim ornamentima i srebrni ili zlatni pribor za jelo će se odlično uklopiti. Tada možete dodati ukrasno zelenilo, kao što su lišće, šišarke ili crvene zimske bobice.

Za Badnje veče, doprinesite toplini postavljanjem grančica badnjaka i sveća u crvenim tonovima, koje će stvoriti ljupku blistavost u čitavoj prostoriji. Ovde je važno da se prvenstveno fokusirate na postavku tanjira i escajga i središnji deo stola. Nakon toga, ukrasite okolo koristeći druge predmete, kao što su cvetovi ili venčići, da povežete prazničnu temu.

Plišani tepih ispod stola takođe može doprineti lepoti trpezarije, jer stvara mekanu podlogu koja daje divan, ugodan osećaj. Pored toga, pobrinite se da su trpezarijske stolice udobne. Praznici mogu biti idelana prilika da se počastite novim kompletom sa plišanim presvlakama i mekanim jastucima, a ukoliko biste radije koristili postojeće – praznični jastučići ili set navlaka od meke tkanine u zanimljivom dezenu će podići komfor i eleganciju na viši nivo.

Dakle, cilj je da ova prostorija bude što toplija i udobnija za vašu porodicu i goste, kako biste na najbolji način uživali u dragocenim zajedničkim trenucima.

Zimska bajka u vašoj dnevnoj sobi

Dnevni boravak je mesto gde se odvija većina zimskih slavlja. Tu odmaramo nakon ukusne gozbe, otvaramo poklone i udobno se smeštamo za uživanje u najdražem porodičnom filmu. Zato kreiranje savršenog dekora u ovoj prostoriji nije samo zabavna tradicija, već značajno utiče i na prazničnu atmosferu tokom cele sezone.

Imajući to u vidu, budite smeli u ukrašavanju! Isprobajte drugačiju boju ukrasa od one koju obično koristite, „preterajte“ sa šljokicama i lampicama – ovo je doba godine kada treba da se zabavimo i stvaramo drage, nezaboravne uspomene. A nekoliko svetlucavih detalja „više“, doprineće čarobnoj atmosferi novogodišnje noći kojoj se radujemo.

Za glamurozni dnevni boravak iz bajke, koristite svečane prekrivače za sofe i fotelje, u crvenim, šumsko zelenim ili zlatnim dezenima. Oduševićete se luksuznim efektom koje ove boje stvaraju! Poređajte mekane jastuke i ćebiće, tako da sve bude spremno za opuštene razgovore sa dragim ljudima, uz zvuk pucketanja kamina ili dobrih, starih pesama.

ng 1Postavite ukrasne predmete i na stočić za kafu. Neka to budu božićne skulpture, mirisne sveće ili sveže cveće. Za Badnje veče, dodajte tradicionalne poslastice poput suvog voća i orašastih plodova, a na Božićno jutro – hrskave kolačiće. Sve to će ispuniti dom mirisima koji će doprineti vašem zadovoljstvu i toploj prazničnoj atmosferi.

Praznici i u snu

Spavaća soba možda nije mesto gde ćete razgovarati sa gostima, ali jeste vaš kutak za odmor i obnavljanje energije. Stoga podjednako zaslužuje praznično osveženje.

Zamenite svoju uobičajenu posteljinu novim čaršavima u crvenoj ili čisto beloj boji, dodajte prekrivače sa božićnim elementima i sve „začinite“ jastucima u kontrastnim nijansama. Malu dekorativnu jelku smestite na noćni stočić, a ukrasne figurice postavite na komodu, tako da i vaš san bude ispunjen sjajem praznika.

Ideje za dekoraciju kuće tokom praznika: Magija je u detaljima

Potrebno je da svoj dom dekorišete tako da govori o vama i vašoj porodici na najlepši način. Ključ novogodišnjih praznika se nalazi u veličanju ljubavi, pa je dobro da učinite sve što možete da ta toplina zrači iz svakog ugla vaše kuće.

U vitrine postavite staklene jelkice i praznične ramove sa fotografijama vaše porodice. Ukoliko iznad konzole u hodniku imate ogledalo – ukrasite ga venčićem, i dodajte sveće u nežnim mirisnim notama.

naslovna ngLampice su još jedan sjajan „alat“ da podstaknete željenu toplu atmosferu. Koristite svetla u boji meda i zlataste tonove za najčarobnije Badnje veče i Božić. Postavite ih u blizini odsjajnih površina, kao što su prozori ili klub stolovi sa staklastim detaljima, i divite se magičnom rasipanju svetlosti koje će sve oduševiti.

Sigurni smo da će vam ove ideje olakšati ukrašavanje, kako biste se divno proveli u predstojećim danima. Uz samo malo planiranja, vaša kuća će biti spremna za te dragocene momente.

Ukoliko poželite da dekoru doprinesete i pomoću nekog novog elementa u vašem enterijeru, posetite Mond Line salon u Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu, gde vas čeka ogroman izbor italijanskog stilskog nameštaja. Radujemo vam se, i želimo srećne novogodišnje i božićne praznike!