Dekorišite svoj dom sa stilom

Dekorišite svoj dom sa stilom

Način na koji je vaš dom opremljen i dekorisan jeste ono što daje ličnost tom prostoru i čini vaš dom istinski vašim. Istovremeno, ukrašavanje stana je idealna prilika da unošenjem malih, ali značajnih promena, kreirate prelepo izložbeno mesto, u skladu sa vašim ukusom i željama.

Najbolje od svega je to što samo nekoliko strateških poteza može dodati izgled prefinjenog stilskog uređenja koje će svakodnevno radovati vas i vama drage ljude.

Donosimo nekoliko smernica koje će učiniti da vam umetnost dekorisanja bude laka, tako da krajnji rezultat bude zadivljujuć, a čitav proces prijatan i zabavan!

biblioteka

Obratite pažnju na razmeru

Kada birate ukrasne detalje, jako je važno da uzmete u obzir veličinu sobe i nameštaja sa kojima želite da ih uklopite. Naime, sićušni elementi će se izgubiti i delovati neprikladno u ogromnoj prostoriji, dok će preveliki predmeti nadjačati manju površinu.

Ključ je u tome da uspostavite ravnotežu i simetriju, kako bi se stvorio privlačni vizuelni doživljaj. Ukoliko imate visoke plafone, jedan od načina da to postignete je da privučete pažnju visoko postavljenim ogledalima ili dragim umetničkim delom kao fokusnom tačkom sobe.

Slično tome, možete uravnotežiti veće elemente, kao što su lampa ili vaza, na jednoj strani stola ili komode, tako što ćete postaviti grupu manjih predmeta na drugu polovinu. Ovim jednostavnim potezom, kreirate balans i postižete stilsku usklađenost koja prija oku.

Grupišite slične predmete

Prilikom ukrašavanja vitrina ili stočića, uparite predemte koji su sličnog oblika ili boje. Ovo je jednostavan savet koji možete isprobati sa svećama, okvirima za slike ili bilo kojim drugim elementima koje želite da istaknete.

Dodatna smernica je da odaberete neparan broj stavki koje grupišete i uverite se da se razlikuju po visini i veličini. U većini slučajeva, ovde važi pravilo – manje je više. Imajući ovo na umu, održavajte svoje površine urednim i elegantnim tako što ćete postaviti manji broj elemenata. Zapamtite, tajna vrhunski stilizovanih domova je često u jednostavnosti.

boje

Igrajte se bojama

Ako u vašem prostoru postoji očigledna akcentna boja, suptilno dodavanje iste nijanse u celoj prostoriji je odličan način da povežete celu kompoziciju.

Na primer, ako najistaknutije umetničko delo sadrži jarko narandžastu boju, odabir jastuka ili cveća u istom tonu daće prostoru veličanstven, uticajan izgled. Isto tako, možete stvoriti vizuelni interes i malo iznenađenja igrajući se kontrastnim bojama.

Dakle, ako je soba pretežno neutralna, razmislite o unošenju smelih, živopisnih elemenata da biste dodali malo energije. Sjajan način da to postignete, jeste pomoću akcentnih komada upečatljivih boja. Tako vaš izbor mogu biti veličanstvena bordo fotelja ili elegantni dvosed u boji smaragda.

U Mond Line salonu na raspolaganju vam je široka ponuda raskošnih italijanskih komada, spremnih da ulepšavaju i ističu vaš prostor.

Budite kreativni sa knjigama

Ukoliko imate kućnu biblioteku, veoma je moguće da su vaše knjige postavljene savršeno vertikalno. I, to je sasvim u redu ako vam takva postavka prija. Međutim, ukoliko ste spremni da unesete promenu, pravi je trenutak da učinite kompoziciju zanimljivom, tako što ćete neke knjige postaviti uspravno, a druge horizontalno jedne na druge.

Da biste razbili monotoniju, uključite i ukrasne predmete. Elementi poput satova i ramova za fotografije mogu poslužiti kao držači za knjige, a same knjige mogu biti postolja za vama drage sitnije predmete, poput suvenira sa putovanja.

Isto tako, ako imate dosta knjiga koje se nalaze u fiokama i kutijama, vreme je da ih izvadite i smestite u jednu od elegantnih Mond Line biblioteka – oduševićete se količinom stila i luksuza koje pažljivo izložene knjige mogu da kreiraju u prostoriji.

Naslovna

Dekoracija doma: Zabavite se!

Jedna od „zamki” u koje mnogi upadnu prilikom ukrašavanja stana jeste nastojanje da se sve savršeno uklapa. Međutim, tajna je u upravo suprotnom – zabavite se bojama i detaljima!

Budite smeli i ne plašite se mešanja različitih nijansi i oblika. Kombinujte svetlije i tamnije tonove ukrasnih jastuka, različite dezene tepiha i nameštaja za sedenje, isprobajte svaku kombinaciju koja vam se na prvi pogled učini nemogućom. Ponekad, „nespojivo” predstavlja najbolji spoj.

Na kraju, najvažniji savet jeste da odaberete predemete koji vas čine srećnim i zadovoljnim u tom prostoru. To je vaš dom, i bitno je da svaki kutak govori upravo o vašem karakteru i doprinosi isticanju vašeg autentičnog stila.

Ukoliko želite da osigurate da će svaki od vaših detalja biti istaknut na najbolji način i privlačiti pažnju posmatrača, dobrodošli ste u naš salon u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28. Rado ćemo podeliti sa vama dodatne smernice o tome kako da najbolje uklopite sve elemente i uživate u uređenju i dekoraciji svog doma sa stilom. Vidimo se!