5 načina da date smisao praznim uglovima u vašem stanu

5 načina da date smisao praznim uglovima u vašem stanu

Svi imamo prazne uglove u svojim domovima – one koji su premali za akcentni komad nameštaja, ali ujedno preveliki za sitnije elemente. Ako vam ovi neiskorišćeni prostori stvaraju nelagodu, sjajna vest je da postoji mnogo opcija da ih upotpunite.

male komodice

Tako će onima koji vole biljke sjajno zvučati još jedan „izgovor” da je baš tu pravo mesto za novu biljku (ili više njih), a ljubitelji knjiga mogu svoje najdraže naslove složiti na klub sto ili čak postaviti manju biblioteku, u taj kutak. Međutim, iako popularne, ovo nisu jedine mogućnosti.

U nastavku pogledajte nekoliko kreativnih predloga za uređenje svih „nezgodnih” delova vašeg stana na najbolji način.

Izgradite vizuelni interes pomoću ogledala

Kada je reč o hodniku, priznajemo da njegove prazne uglove nije uvek lako popuniti. Naime, ova prostorija je možda jedna od najprometnijih, ali je ipak „prelazna” zona jer se u njoj ne zadržavamo. Međutim, to nije razog da prostor ostane neiskorišćen.

Za inspiraciju, razmislite o kombinaciji raskošnog ogledala i elegantnog čiviluka. Ovaj spoj je privlačan, ali i funkcionalan, zauzimajući prostor bez dodavanja previše elemenata. Ono što takođe ide u prilog ovoj kombinaciji jeste efekat prostranijeg predsoblja koji je uvek dobrodošao, kao i dodatni prostor za jakne i mantile za koje često nedostaje „samo malo” mesta.

Kreirajte dekorativnu policu

Ako kuburite sa praznim zidom u dnevnom boravku, imamo odlično rešenje: možete ga iskoristiti za prikaz uspomena, ukrasnih predmeta i umetnina. Jednostavno, dozvolite predmetima da govore o vama i vašem stilu. Na taj način, ono što je moglo biti pomalo dosadno, obično mesto, odjednom će postati nešto autentično vaše i prefinjeno, i to samo dodavanjem zgodnih komada za odlaganje.

ugaona-0136

Postavite široku komodu, i zabavite se dekoracijom tako što ćete izložiti fotografije na zid ili ih poređati na komodu. Takođe, pred vama je i opcija odabira otmene ugaone vitrine, koja će se zahvaljujući svojoj izradi fantastično uklopiti u prazan ugao dnevnog boravka, i predstavljati jedinstveni izlog za vama drage predmete.

U Mond Line salonu, očekuje vas bogata ponuda stilskih komoda i vitrina, gde će svi vaši suveniri dobiti posebno mesto, a vi kompoziciju u kojoj ćete svakodnevno uživati.

Stilizujte svoj bar

Barovi i police za piće obično nisu komadi nameštaja o kojima najviše razmišljamo prilikom uređenja stana. Upravo zato, često ne dobiju svoje mesto. Ukoliko je tako i kod vas, pravi je trenutak da to promenite.

Možete maksimalno iskoristi prazan ugao u dnevnom boravku tako što ćete se odlučiti za bar u nesvakidašnjem dizajnu, ili kreirati mesto za smeštanje pića pomoću adekvatnog drvenog stočića. Bar, bilo da je pravi ili improvizovan, nudi praktično rešenje i ujedno doprinosi lepoti enterijera jer predstavlja luksuzan element koji će vaši gosti zasigurno primećivati.

Koristite prazne uglove za dodatni prostor za skladištenje

Spavaća soba nije izuzetak kada govorimo o uglovima kojima teško pronalazimo svrhu. Tako je moguće da i pored vašeg kreveta postoji prostor koji, još uvek, nije dobio svoju ulogu. U tom slučaju, noćni stočići su nepogrešiv izbor.

Opredelite se za identične verzije sa obe strane kreveta ili pak napravite savršeni kontrast različitim nijansama drveta ili potpuno drugim dizajnom stočića. U Mond Line salonu na raspolaganju vam je veliki izbor najrazličitijih opcija, koje možete upariti sa preudobnim bračnim krevetima; te smo sigurni da ćete se dobro zabaviti i odabrati savršene za sebe.

Osmislite svoj kutak za uživanje

Zamislite da u svom domu imate prostor gde se smeštate kada god poželite da se opustite, pročitate nekoliko stranica dobre knjige ili se prepustite tonovima omiljene pesme. Jedan od praznih uglova može postati baš takvo mesto.

fotelja

Postignite tu idilu tako što ćete u sam ugao postaviti udobnu fotelju, a ostatak prostora popunite bibliotekom, ukoliko ima dovoljno prostora, ili se odlučite za elegantni stilski stočić ako je prostor nešto manji. Kako bi baš sve savršeno odgovaralo vašoj zamisli, pripremili smo detaljan vodič o tome kako da na najbolji način kreirate svoj kutak za uživanje.

Prazni uglovi u stanu: Neka vaše ideje ugledaju svetlost

Uglovi prostorija imaju tendenciju da „skupljaju” senke. Okrenite to u svoju korist tako što ćete ih lako transformisati nekom vrstom svetla. Dakle, kada se opredelite za ideju o tome kako da date smisao svojim przanim uglovima, vreme je da omogućite i dovoljno svetlosti kako bi vaš stil i kreativnost zaista došli do izražaja.

Prirodno svetlo je uvek najbolji izbor. Nabavite prozračne zavese koje lako možete raširiti i pustiti dnevnu svetlost kada god ima prilike za to. Sa druge strane, ukoliko u blizini nema prozora, dodajte stočić sa lampom ili instalirajte zidno osvetljenje za dodatni naglasak. Ove trikove možete koristiti u gotovo svakom uglu vašeg doma, i to na potpuno jedinstvene načine.

Zaista, kada je u pitanju uređenje uglova u stanu, postoji beskrajno mnogo opcija. Tako, razumemo da ćete možda biti u iskušenju da ostavite ugao svoje sobe prazan jer pomisao da ga stilizujete deluje prilično izazovno. Međutim, kao što vidite, pred vama je toliko mogućnosti koje će „začiniti” vaš enterijer i stvoriti privlačnu harmoniju.

Za dodatnu inspiraciju pogledajte celokupnu ponudu Mond Line salona u našim katalozima, ili nas posetite na adresi Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu. Radujemo se vašem dolasku i pretvaranju sjajnih ideja u stvarnost!