Šta je bolje za dizajn enterijera: Trendovi ili Bezvremenski klasici?

Šta je bolje za dizajn enterijera: Trendovi ili Bezvremenski klasici?

Uređenje doma je zabavno jer nudi onoliko opcija koliko naša mašta poželi! Međutim, ponekad su baš te bezbrojne ideje izvor frustracije – za koju da se odlučimo? Šta ako napravimo pogrešan izbor?

Pitanja su najčešće o samom stilu uređenja koji biramo za svoj prostor: izabrati nešto što je „u trendu” ili se držati klasike?

Upravo zato, pripremili smo nekoliko smernica koje će vam pomoći da brige vezane za dizajn enterijera ostavite iza sebe. Otkrivamo vam kako da donesete odluke tako da svoj dom učinite modernim, ali bezvremenskim.

Šta „bezvremensko” znači za dizajn nterijera?

orman

Pre nego što se upustimo u konkretne ideje, dobro je da razjasnimo sledeće: bezvremenski dizajn je onaj na koji vreme i promene u trendovima ne utiču. Dakle, reč je o uređenju doma na način koji vam garantuje da će prostor gde živite ostati podjednako privlačan i veličanstven godinama od danas.

Bezvremenski elementi su klasični izbori, jednostavni, suptilni, sofisticirani i lako prilagodljivi budućim stilovima. Jednostavno rečeno, to je prava stilska „baza” koja izdržava test vremena i izgleda sjajno bez obzira na to sa kojim komadima i dekorom je kombinujete.

Upravo zato, postoji odlično pravilo za dizajn enterijera: birajte visokokvalitetne klasike kada ulažete u nameštaj poput garniture za dnevni boravak, elemenata za spavaću sobu, trpezariju ili svaki komad koji nameravate da zadržite duže vreme. Zatim, na tu „bazu” dodajte predmete koji su trenutno u trendu, poput prekrivača i jastuka u određenom tonu ili tepiha sa modernim dezenom i slično. Na taj način, dobijate savršeni spoj – dugovečnu, ali svevremenu eleganciju.

Definišite svoj bezvremenski stil

Da biste otkrili šta bezvremensko znači za vas lično, važno je da razumete koji su elementi dizajna vama važni i šta će vas činiti srećnim u godinama koje dolaze. Kako bismo vam olakšali odluku, evo nekoliko primera bezvremenskih komada.

Svedeni, prefinjeni ormani u beloj ili pesak nijansi predstavljaju idealan izbor za spavaću sobu, koji će se, zahvaljujući svojim sofisticiranim izgledima, uklopiti u gotovo svaku postavku. Kada je reč o trpezariji, samo zamislite da prostorija u kojoj delite obroke sa dragim ljudima bude ispunjena veličanstvenim drvenim stolovima i stolicama koji asociraju na prirodu i mir. A da vaša kancelarija odiše elegancijom kakvu samo ručno rađeni radni sto i fotelja mogu da pruže.

U Mond Line salonu, na raspolaganju vam je širok izbor italijanskog nameštaja koji odgovara baš ovim opisima. Svaki element je klasičan i bezvremenski, ali dovoljno unikatan da odaberete onaj koji je po vašoj meri.

Ukoliko želite da što preciznije odredite sopstvene preferencije, pogledajte tekst o otkrivanju stila uređenja enterijera, gde pričamo o tome.

Kako odabrati „trendi” elemente?

trosed naslovna jpg

Možete uočiti „trend“ kada vidite isti dizajn iznova i iznova na sajtovima, brošurama, u katalozima… Način na koji ćete tu trenutnu aktuelnost uklopiti u svoju bezvremensku bazu zavisi samo od vas. Ipak, postoji nekoliko korisnih smernica koje vam mogu olakšati proces.

Prvo, i najvažnije, zapitajte se da li bi vam se određeni element dopadao i da nije „u trendu”? Naime, svakodnevno do nas stiže veliki broj informacija i ideja, pa može postati teško da odredimo šta zaista želimo u svom domu, a šta nam samo trenutno privlači pažnju.

Dalje, razmislite o postavci elemenata. Ukoliko je u pitanju ukrasna figura – da li će se bolje uklopiti na stočiću ili na komodi? Isprobajte više različitih mesta i utvrdite gde je najprirodnije da je postavite. Pritom se možete zabaviti strateškom postavkom ogledala ili drugih reflektivnih površina, poput staklenih vitrina ili klub stolova, za fantastičnu igru svetlosti i odraza koja će pretvoriti vaš dom u raskošnu galeriju vašeg stila.

Odličan savet je i to da uklapate svoje „trendi” elemente sa akcentnim, stilskim komadima nameštaja. Tako, uz dvosed autentičnih boja, možete odabrati dekorativne predmete u sličnim nijansama. Dok uz belu garnituru za dnevni boravak isprobajte zlatni ili srebrni dekor. Oduševiće vas koliko male promene mogu uticati na veličanstven izgled i doživljaj prostora.

Dizajn enterijera: odlučite se za autentičnost

bela komoda

Stilovi i trendovi se stalno razvijaju. Međutim, ako se odlučite za komade i dekoraciju koju volite, i za koje znate da će trajati – oni nikada izlate iz mode u vašem domu. Zato, birajte stilske elemente čiji kvalitet garantuje dugovečnost, a dizajn lepotu koja je uvek „u trendu”.

Odličan način da dobijete baš takav nameštaj, jeste da posetite naš salon u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28, gde pored ogromnog izbora, imate još jednu sjajnu mogućnost – da svaki detalj u vašem domu bude autentično vaš. Odaberite najdražu nijansu drveta, odlučite da li će određeni komad imati šare ili ne, i opredelite se za dezen italijanskog štofa koji u vama budi najlepši doživljaj.

Nadamo se da se sada osećate sigurnije u svoje veštine za dizajn enterijera i odabir komada u kojima ćete uživati!

Ukoliko želite dodatnu pomoć pri kreiranju savršenog uređenja za svoj dom, u Mond Line salonu na raspolaganju vam je i mogućnost da se posavetujete sa stručnim licem za dizajn enterijera – arhitektom. I tako opremite stan u potpunosti u skladu sa svojim željama. Tu smo za vas – kontaktirajte nas.