5 činjenica koje morate da znate pre kupovine bračnog kreveta

5 činjenica koje morate da znate pre kupovine bračnog kreveta

Ukoliko bi trebalo da izdvojimo jedan komad nameštaja koji je prava investicija u dom – onda je to bračni krevet.

Savršen ležaj nije samo ulaznica za ugodan san, već i element koji stilski povezuje vašu spavaću sobu, predstavlja njenu fokusnu tačku i uspostavlja ton za ostatak vašeg enterijera. Uz sve to, ovaj komad obično ne kupujemo često, pa je važno da se odlučite za model koji će stilom i kvalitetom odgovarati vašim potrebama u godinama koje dolaze.

Zato je nabavka kreveta mnogo više od potrage za lepim okvirom. Potrebno je da razmotrite sve, od udobnosti dušeka i dizajna uzglavlja, sve do idealne visine. Tako da poklonite sebi i svojoj dragoj osobi idilično i sanjivo mesto za odmor.

U nastavku otkrijte 5 činjenica koje morate da znate pre kupovine pravog bračnog kreveta za vas i vaš prostor.

Pravilna pozicija kreveta u sobi

Prva stvar koju bi trebalo da razmotrite jeste kako će se vaš francuski ležaj uklopiti sa ostatkom spavaće sobe. Neophodno je da utvrdite koliko mesta za krevet imate i gde ćete ga smestiti, tako da vaša spavaća soba predstavlja komfornu, opuštajuću zonu u kojoj ćete uživati.

Ovde je važno da imate u vidu to da položaj prozora i vrata utiče na poziciju vašeg kreveta. Tako je savet da ga postavite tako da su vrata sa njegove bočne strane i bliže „donjem“ delu ležaja. Na taj način sprečavate da svetlost iz drugih soba ometa vaše spavanje.

Kada je reč o prozorima, uzmite u obzir da uprkos odličnoj izolaciji – izuzetno visoke letnje temperature ili dosta niske tokom zime, mogu uticati na kvalitet sna. Zato je dobro da svoj ležaj postavite dovoljno daleko od prozora, i ne dozvolite da nepoželjne temperature remete vaš odmor.

Ukoliko želite da budete sigurni da će vaša spavaća soba biti perfektno uređena, u Mond Line salonu imate na raspolaganju mogućnost savetovanja sa arhitektom za dizajn enterijera. Pružiće vam najbolje predloge za savršeno pozicioniranje kreveta i ostalih elemenata za savršen prostor.

Idealna veličina i visina ležaja

Kada odredite položaj, vreme je da se posvetite idealnoj veličini i visini. Stručnjaci za dizajn enterijera kažu da bi trebalo da se odlučite za najveći krevet koji možete da smestite u svoju sobu, a da vam pritom ostane dovoljno prostora za komotno kretanje i boravak.

Pored toga, važno je da ne naprežete leđa prilikom ustajanja, kao i da vam sedenje bude prijatno. Tako, idealna visina kreveta varira od osobe do osobe i u velikoj meri zavisi od vaše visine i individualnih potreba. Jedan način da odredite onu koja vama najviše odgovara, jeste da sednete na krevet i pogledate položaj svojih kolena i stopala. Ukoliko su stopala u potpunosti na podu, a kolena pod uglom od 90 stepeni u odnosu na njih, to se smatra idealnom visinom kreveta za vas.

Takođe, važna mera je i dužina kreveta, koja bi idealno trebalo da bude oko 15 cm iznad visine najviše osobe koja će spavati u njemu.

Naravno, neka vam ovi saveti budu smernice, a obavezno isprobajte različite modele kako biste utvrdili koji je idealan za vas. U Mond Line asortimanu možete pronaći široku ponudu kreveta raznih veličina i visina, tako da odaberete savršeno mesto za san, baš po vašoj meri.

bracni krevet 2Stil bračnog kreveta

U spavaćoj sobi provodimo znatan deo svakog dana i bitno je da njen glavni element savršeno oslikava naš karakter i stil. Pored toga, važno je da bude funkcionalan, traje godinama i nikada ne izlazi iz mode. Italijanski stilski bračni kreveti su upravo takvi.

Popularni su već decenijama i ta bezvremenska potražnja čini nabavku takvog komada investicijom u vaš dom. Čuva vas od stalne trke za novim trendovima, a prefinjeni dizajn i način obrade garantuju uživanje u lepoti i besprekornoj udobnosti.

U Mond Line salonu, očekuje vas veliki izbor stilskih kreveta za spavanje, proizvedenih u Italiji, zemlji u kojoj nastaju najistaknutiji luksuzni brendovi. Uz to, možete odabrati boju drveta iz palete od 42 nijanse i dezen štofa. Za pojedine vrste kreveta, možete da prilagodite svojim željama i izgled uzglavlja.

Izgled uzglavlja, okvira i udobnost dušeka: Važni faktori

Naravno, estetika i udobnost su od presudnog značaja za vaš izbor. Tako, ako volite da sedite u krevetu i čitate, tapacirano uzglavlje će vam pružiti više udobnosti od metalnog ili drvenog. Ležaj sa luksuznim štofom daje sofisticiranu notu čitavoj sobi, a kožno uzglavlje je smeli detalj kojem ćete se svakodnevno diviti.

Sa druge strane, drvo može biti odlična opcija ako želite da uneste toplinu u prostoriju bez upotrebe tkanine. Precizno izrađeni ornamenti odišu umetničkom notom koja će doprineti vašem mirnom i opuštajućem snu.

Posebnu pažnju posvetite i okviru, jer vam on govori mnogo o kvalitetu kreveta. Čvrsti okvir, izrađen od tvrdog drveta, je odličan pokazatelj dugovečnosti komada. U pitanju je prirodni materijal koji se tradicionalno koristi u izradi najkvalitetnijeg nameštaja, te je izdržljivost garantovana.

Prilikom kupovine, proverite i da li su svi delovi kreveta dobro uklopljeni, uključujući letvice koje imaju važnu ulogu potpore dušeku. One bi trebalo da budu blago zakrivljene, sa odgovarajućim razmakom, koji omogućava ravnomerno naleganje dušeka.

Kada je reč o dušeku, obavezno isprobajte njegovu udobnost. U Mond Line salonu, u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28, možete se lično uveriti u komfor koji vam pružaju italijanski dušeci iz ponude, tako da možete sa samopouzdanjem da odlučite o svom favoritu.

bracni krevet 1Završni detalji za potpunu autentičnost

Kao i za svaku prostoriju u našem domu, izgled i dekoracija spavaće sobe su važni. Ona je još jedan izraz onoga ko smo i predstavlja sigurnu zonu, gde odlazimo na kraju dana kako bismo se osećali prijatno i zadovoljno u svom okruženju.

Zato, kada nabavite svoj savršeni bračni krevet, poslednji korak je najzabavniji – dekorisanje! Vaš krevet je sjajna prilika da izrazite svoj jedinstveni stil, i kreirate lep ambijent, koji će se dalje prevesti u vaš dobar osećaj.

Počnite od dizajna i boje posteljine. Možete koristiti neutralne boje čaršava i nešto intenzivnije nijanse jorgana kako biste postigli ravnotežu tonova. Ili, neka čitava posteljina bude nežna, a akcenat stavite na detalje poput dodatnih prekrivača. Smestite ih u podnožje kreveta, i sasvim sigurno dobijate toplinu i raznovrsnost koja će se isticati.

Ukoliko volite da sedite u krevetu i čitate ili gledate televiziju – jastuci su obavezni. Pružaju ugodan osećaj ušuškanosti koji je dobrodošao nakon napornog dana. Istražite da li vam se više dopadaju male varijante ili pak nešto veći, puni jastuci za potpuno opuštanje.

Dobro se zabavite i isprobajte različite aranžmane i kombinacije boja, sve dok ne osetite da je vaš krevet oaza komfora i mira u kojoj ćete svakodnevno uživati.

Bračni krevet: Pretvorite nabavku u zabavu

Proces kupovine bračnog kreveta je nesumnjivo pun odluka, ali ne mora da bude komplikovan proces – u stvari, pun je zabave i prilika da pokažete svoj autentičan ukus. Počnite od obaveznih faktora, poput dimenzija i stila, a zatim se posvetite zanimljivom odabiru estetike i detalja koji govore o vama.

Ukoliko želite dodatnu inspiraciju na svom putu nabavke kreveta, evo dobrog početnog mesta – širok Mond Line asortiman italijanskih stilskih kreveta sigurno krije nekoliko komada koje ćete poželeti da isprobate. A zatim nas možete posetiti u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28, i lično se uveriti u italijanski kvalitet i prefinjeni izgled koji će vas godinama iznova oduševljavati.