Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine radne fotelje?

Na šta obratiti pažnju prilikom kupovine radne fotelje?

Bez obzira na to da li radite iz kancelarije ili od kuće, najverovatnije je da ste u poslu 40 sati nedeljno, što čini oko 2080 sati godišnje! Pomnožite to sa prosečnim brojem godina celokupnog staža, i jasno je da veliki deo života zapravo provodimo u radnoj stolici.

Na ovu računicu dodajte da mnogi svakog dana provode više vremena ispred računara nego u spavanju, pa nabavka kvalitetnih komada za vašu kancelariju ima sve više smisla.

naslovna radne foteljeTakođe, brojne studije o ergonomiji pokazale su da odgovarajuća radna fotelja povećava produktivnost i efikasnost osobe koja sedi u njoj. Loša, s druge strane, može dovesti do naprezanja leđa i drugih neprijatnosti koje uzrokuju gubitak vremena na poslu i dovode do smanjenja uspešnosti rada.

Zato je važno uložiti u stolicu koja vam omogućava maksimalnu koncentraciju, ali i neophodnu udobnost. Nabavku radne fotelje zaista možete posmatrati kao investiciju u vaš posao i zdravlje, koja će se višestruko vratiti.

Evo na šta treba da obratite pažnju prilikom odabira savršene kancelarijske stolice.

Podesivost visine

Počinjemo jednom od najvažnijih karakteristika – mogućnost promene visine sedalnog dela. Podesiva fotelja može da se prilagodi vašim individualnim potrebama i pruži vam najudobniji položaj za rad.

Sedište treba lagano da se podiže ili spušta, tako da zahvaljujući podešavanju imate ne samo jednu, već više radnih stolica koje se prilagođavaju vašoj trenutnoj pozituri. Zato je fleksibilnost glavna karakteristika koju kancelarijska stolica treba da ima.

Idealno je da sedite tako da su vam butine horizontalne u odnosu na pod. Takođe, sedište visoko od 40 do 53cm će odgovarati većini ljudi visine između 155 i 195cm. Znate da je sve baš po meri kada vaša stopala celom površinom dodiruju pod, a kolena su savijena pod pravim uglom.

RADNA FOTELJA 4428U Mond Line ponudi možete pronaći širok izbor radnih fotelja sa ručicom za podešavanje visine sedišta, za vašu potpunu udobnost.

Naslon za ruke

Naslon za ruke je takođe bitna stavka, jer dozvoljava da oslonite laktove i otklonite deo opterećenja sa vrata i ramena. Na taj način obezbeđujete pravilniju poziciju tokom rada, i vaše telo će vam sigurno biti zahvalno na tome. Zato, kada birate radnu fotelju, obratite pažnju da li ima naslon za ruke.

Najbolje je da isprobate komad pre kupovine i uverite se da jedna takva, naizgled,itnica zaista može napraviti veliku razliku za vašu produktivnost i zadovoljstvo.

Kvalitetan materijal

Definitivno želite da materijal kojim je presvučena vaša stolica bude takav da njegova udobnost ne nestaje prilikom višesatnog sedenja i garantuje dugovečnost. Takođe, bitno je da sedište nije previše mekano niti previše tvrdo. Jednostavno, tvrda površina će postati bolna nakon nekoliko sati, a meka neće pružiti dovoljnu podršku.

Srećom, postoji materijal koji obezbeđuje sve to – italijanska koža. U pitanju je prirodan materijal koji vam pruža savršenu udobnost uz neprikosnovenu eleganciju kojoj će se vaši klijenti i saradnici diviti.

1074LU Mond Line salonu, svi komadi izrađeni su u Italiji, upravo od takve kvalitetne kože, tako da istovremeno uživate u komforu i luksuzu koji će sigurno biti uočen.

Dizajn je važan

Kada je već reč o luksuzu koji će drugi primetiti, fotelja zaista govori mnogo o vama i vašem poslovanju. U celokupnom uređenju vaše kancelarije ogleda se vaš lični stil, kao i način na koji poslujete. Zato, imajte na umu funkcionalnost, i uz to birajte nameštaj čiji dizajn odražava vaš karakter i naravno posao kojim se bavite.

U Mond Line salonu, mislili smo na izgled stolica podjednako kao i na njihovu udobnost. Tako je svaki komad izrađen od najfinijeg drveta i odiše luksuznim italijanskim stilom, dok ispunjava sve vaše želje o komfornoj stolici u kojoj obavljanje dnevnih zadataka postaje mnogo lakše.

Možete odabrati da li će vaša stilska kancelarijska stolica imati točkiće ili ne, njenu boju drveta i kože. Da li će biti crvena, zelena, plava, sa tamnijim ili svetlijim nijansama – izbor je samo vaš. Imate mogućnost da sve kreirate prema svom ukusu i savršeno uklopite u prostor gde provodite veliki deo gotovo svakog dana.

Radna fotelja za sveukupnu udobnost: Dodatni saveti

Pravilno odabrana radna fotelja pružiće vam slobodu da se posvetite poslu i napredujete bez brige o udobnosti. Da bi bila baš po vašoj meri, pored gore navedenih smernica, obratite pažnju i na sve njene dimenzije i ukupnu izdržljivost.

RADNA FOTELJA 2002aTako je veličina sedišta takođe važna, pa potražite stolice koje su oko 5cm šire od vaših kukova, a dužina treba da je takva da doksedite prednja ivica stolice bude iza vaših kolena.

Pored toga, jasno je da nabavka kvalitetnog komada predstavlja pravu investciju, te morate birati mudro. Proverite izdržljivost i stabilnost u oblastima kao što su: osnova, naslon za ruke, naslon sedišta, točkovi, sistem okretanja i ručica za podešavanje visine.

Još jedan savet je da pri odabiru izgleda fotelje mislite i na ostatak dekora. U našem salonu imate mogućnost angažovanja arhitekte za dizajn enterijera čiji stručni saveti će vam i te kako pomoći u tome.

Imajući u vidu sve ovde spomenuto, sigurni smo da sada možete izabrati najbolju radnu stolicu za vas. Pozivamo vas i da nas posetite u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28, isprobate različite modele i ukrasite svoju kancelariju jednim od sjajnih italijanskih modela. Dobrodošli!