Kako izabrati idealnu stilsku komodu?

Kako izabrati idealnu stilsku komodu?

Ključ za stvaranje harmonične, umirujuće atmosfere u domu jeste čistina prostora. Potrebno je dovoljno mesta za uredno odlaganje stvari, pa je nameštaj koji to omogućava obavezan deo enterijera. Baš takva je komoda, element koji će vam se višestruko isplatiti.

Jednostavno, rasterećen ambijent omogućava opuštanje u slobodnom toku misli, što nam je više nego potrebno nakon napornih dana, a ovaj komad je pravi saveznik u tome. Uz to, ima toliko funkcionalnosti – od pružanja završnog dodira dekoru do savršenog rešenja za skladištenje.

naslovna 3Zato ćemo vas u nastavku provesti kroz niz faktora koje bi trebalo uzeti u obzir pri odabiru idealne komode za vaš životni prostor.

Veličina

Počinjemo od prave veličine komode. Ona mora da odgovara prostoru koji ste predvideli za nju, te je uzimanje mera pre nabavke veoma važno.

Imajte u vidu da su komode za dnevni boravak najčešće visoke između 90cm i 120cm, dok one za spavaću sobu mogu biti i preko 130cm. Ukoliko imate decu, razmislite o najboljoj opciji koja će im omogućiti da bez poteškoća imaju pristup svim fiokama. Sa druge strane, visoka komoda može biti odličan izbor za minimalistički efekat, dok vam istovremeno pruža dovoljno prostora za odlaganje.

Obratite pažnju i na širinu i dubinu. Širine mogu biti u opsegu od oko 60cm do čak 200cm, pa se obavezno uverite da odgovara stvarima koje nameravate da stavite, kao i samom prostoru. Pogledajte i dubinu fioka – ako, na primer, želite da tu odložite džempere, vrlo plitke varijante neće biti prikladne.

Stil

Nakon što odredite savršene dimenzije, sledeći važan korak je odabir stila. Iskoristite ovaj trenutak da stvorite luksuzan i prijatan ambijent kojem ćete se diviti svakodnevno. A kada govorimo o ovim atributima, zaista nema boljeg izbora od stilskog nameštaja.

komode 2Njihova bezvremena lepota i prefinjen dizajn predstavljaju savršeni spoj elegancije, koja će krasiti vaš prostor decenijama, te su prava investicija u vaš dom. Uz to, stilske komode mogu biti način da iskažete sopstveni karakter. Postavite svoje fotografije, ukrasne figure i druge drage predmete i uparite ih sa umetničkim delom ili ogledalom na zidu. Na taj način, stvorićete mali kreativni raj kojem ćete se radovati.

Pored svoje lepote, pružiće vam i izuzetnu praktičnost. U Mond Line salonu očekuje vas širok izbor stilskih komoda različitih veličina, oblika i rasporeda fioka, tako da možete odabrati onu koja se najviše uklapa u vaše potrebe i želje. Takav element kreiraće autentičan uticaj na ostatak enterijera, a u paru sa vašim dragocenostima – savršeni sklop luksuza i praktičnosti.

Materijal

Materijal od kojeg je komoda napravljena ima ogroman uticaj na estetiku, kako tog komada tako i celokupnog prostora. Drvo je najčešći izbor jer pored toga što se odlično uklapa u najrazličitije ambijente, ono je i izdržljivo i dugotrajno.

Kada je reč o bojama, tamniji tonovi stvaraju dramatični utisak u domu sa nežnijim ostatkom nameštaja, dok peščane, svetle nijanse dobro funkcionišu u enterijerima gde želite da istaknete eleganciju i klasiku.

U Mond Line-u, sve komode su izrađene od kombinacije drveta sa furniranim medijapanom, što minimalizuje moguća oštećenja i omogućava da u njima uživa nekoliko generacija. Takođe, možete odabrati teksturu iz palete od 42 boje, izgled ručica, kao i prisustvo ili odsustvo šare. Tako ćete kreirati svoju besprekornu stilsku komodu, koja unosi vedrinu i jedinstvenost u vaš prostor.

Namena

Korisnost komode ogleda se i u tome što vam može efikasno služiti kako u dnevnoj, tako i u spavaćoj sobi. Možete pronaći različite opcije u zavisnosti od prostorije i same namene.

komoda 1U dnevnom boravku, široka komoda sa dosta prostora može biti odlično mesto za kasete, knjige, elektronske uređaje i druge stvari koje svakodnevno koristite. Nisku, ugaonu komodu postavite pored fotelje, tako da služi kao dodatni stočić i praktična ostava za magazine uz koje se opuštate tokom vikenda. Ukoliko želite da posebno istaknete suvenire ili starinski escajg, varijanta sa zastakljenim odeljkom učiniće to na elegantan način.

Komode u spavaćoj sobi obično čuvaju odeću, ali postoji više načina za njihovo korišćenje. Naime, elegantan komad sa širokim gornjim delom može koristiti kao prostor za stonu lampu ili kozmetiku. Uklopite različite varijante završne obrade poput finih duboreza ili floralnih detalja  sa ostatkom enterijera, tako da svaki detalj doprinosi opštem luksuznom doživljaju prostorije u kojoj se odmarate i obnavljate energiju.

Idealna stilska komoda: Investicija u umetnost i funkcionalnost

Bez obzira na to za koju sobu želite komodu, neka ona bude takva da savršeno odgovara vašim potrebama, traje godinama i pleni svojom lepotom.

U Mond Line-u smo se potrudili da vam sve te odlike približimo direktno iz Italije, zemlje poznate po kvalitetu i prestižu svojih brendova. Uz takve komade ne morate brinuti o modi ili dugovečnosti, jer vam vrhunski materijal i očaravajući elementi završne obrade to garantuju.

Posetite nas u Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu, gde možete izabrati svoju idealnu stilsku komodu, spremnu da prefinjenom umetnošću ukrasi i oslobodi prostor, za savršeni izgled svakog vašeg kutka.