7 saveta za preuređenje trpezarije sa stilom

7 saveta za preuređenje trpezarije sa stilom

Ručavanje kod kuće može biti otmeno iskustvo baš poput onog u luksuznom restoranu. Tajni sastojak takvog čarobnog ručka za vašu porodicu, prijatelje i naravno vas – krije se u prefinjenom stilu trpezarije.

naslovna 1Zaista, da bi atmosfera i uživanje u zajedničkim obrocima bili potpuni, neophodno je da posvetimo pažnju uređenju prostora koji je za to namenjen. Pored praktičnih parametara, kao što je veličina stola i broj stolica, potrebno je da razmislite i o nekim dodatnim faktorima koji će značajno doprineti dobroj atmosferi.

U ovom tekstu otkrivamo kako da preuredite trpezariju tako da vaši prijatelji i vi uživate na najbolji način u ukusu hrane i savršenom stilu koji vas okružuje.

Prilagodite boje zidova i osvetljenje

Jedna od prvih stvari koju primetimo po ulasku u neku prostoriju, jesu zidovi. Tačnije – njihova boja.

Tako, ukoliko trenutno imate tamne zidove u svojoj trpezariji, pravi je trenutak da ih ofarbate u neke svetlije nijanse. Neutralne i svetle boje, pogotovo one u žutim tonovima, čine da se osećamo srećnije. Povezujemo ih sa sunčanim i veselim danima provedenim u prirodi. A kada smo u dobrom raspoloženju, i atmosfera prilikom obroka postaje bolja. Pored toga, ove nijanse pružaju prostraniji izgled sobe i lako ćete ih uklopiti sa nameštajem raznih boja,

Imajte na umu da pored zidova, našu pažnju u prostoriji privlači i osvetljenje. Zato je od velikog značaja da izaberete zanimljiv luster ili instalirate prekidače sa opcijom prigušenja svetala. Na taj način veoma lako i efikasno pružate vašoj trpezariji prelepu, otmenu atmosferu.

Odaberite pravi trpezarijski sto

Trpezarija je tu da ponudi prostor u kojem uživate tokom obroka sa dragim ljudima, pa je neophodno da odaberete pravi sto za kojim ćete deliti te dragocene trenutke.

Zato je važno da vas asocira na porodičnu toplinu i zanimljive razgovore sa ukućanima i dragim gostima. Pored toga, opredelite se za drvene opcije, jer prirodan materijal garantuje dugotrajnost i ne utiče štetno po vaše zdravlje.

TRPEZARIJSKA GARNITURA CN-38U Mond Line salonu, svi stolovi za trpezariju su izrađeni u kombinaciji drveta sa furniranim medijapanom, što dodatno smanjuje mogućnost oštećenja i olakšava održavanje. Ove stilske komade odlikuju i elegante šare, čija prefinjenost doprinosi uživanju u dragocenom vremenu sa vama dragim ljudima.

Takođe, ukoliko želite da se vaš sto savršeno uklopi sa bojama zidova i ostatkom enterijera – u našem salonu imate mogućnost da se opredelite za jednu od 42 boje drveta, kao i da odlučite da li će imati šare ili ne.

Nabavite stilske trpezarijske stolice po svom ukusu

Pored stola, trpezarijske stolice u velikoj meri doprinose izgledu „najukusnije“ prostorije u vašem domu. A kada su one stilske – možete biti sigurni da uz prestižan izgled dobijate i izvanrednu udobnost.

Naime, posebnu pažnju obratite na komfor, jer sigurno želite da vi i vaši gosti uživate u hrani u kojem god položaju da se nalazite. Zato odaberite komade sa mekanim jastučićima koji će omogućiti maksimalnu udobnost.

Kao i kod stola, važan je i materijal od kojeg su stolice izrađene. Ukoliko želite da postignete osećaj prirodnosti i topline – drvo je ponovo najbolji izbor. Ali, idealnu stolicu čini još nešto. Dizajneri italijanskog nameštaja su se dosetili da ih dodatno oplemene visokokvalitetnim štofom i kožom.

Tako u Mond Line salonu možete pronaći stilske trpezarijske stolice baš po vašem ukusu. Odaberite boju drveta, nijansu kože, štof, kao i da li želite da imaju šare i da li će imati rukohvate ili ne.

Odredite mesto za odlaganje

U trpezariji, kao i u svim drugim prostorijama, moramo imati prostor za odlaganje. Potrebno nam je mesto za tanjire, stolnjake, svećnjake i slanike.

4435B-LTada su nam od velike pomoći prostrane i funkcionalne stilske komode. Zahvaljujući svom prefinjenom dizajnu, ovi komadi ulepšavaju trpezariju, dok istovremeno služe kao korisne male ostave za sve što vam je potrebno da se opustite uz elegantnu večeru u svom domu.

Izložite svoje dragocenosti

Ne postoji bolji način da unesete svoj karakter u prostoriju od pokazivanja dragih predmeta.

Odaberite trpezarijsku vitrinu po svom ukusu i tu smestite sve čemu se divite, i čiju lepotu želite da podelite sa svojim gostima. Bilo da je u pitanju starinski escajg, fotografije sa venčanja ili vaš najdraži set za čaj ili kafu – izložite ih u elegantnom prostoru koji će doprineti toploj atmosferi. I ne čekajte posebne trenutke da ih izvadite iz vitrine i podelite događaj za koji vas vežu. Svaki trenutak sa dragim ljudima je tu da ga cenimo i ulepšavamo starim i novim pričama vrednim pamćenja.

Ne zaboravite na detalje

Detalji odlikuju luksuzno uređenje prostora. Tako slike i ukrasni predmeti nisu „rezervisani“ samo za dnevnu ili spavaću sobu.

Ukoliko imate prostora na zidovima, slika ili više njih zaista mogu da učine da trpezarija dobije još otmeniji izgled. Pored umetničkih dela, svoje zidove možete ukrasiti i zidnim ogledalom koje će vizuelno uvećati prostoriju. Za dodatni lični pečat, postavite elegantan stolnjak, vazu sa svežim cvećem ili najdraže ukrasne predmete. I videćete kako sve zajedno pojačava eleganciju prostora.

Uživajte u odabiru stilskih trpezarijskih garnitura

Preuređenje trpezarije, ali i ostalih delova vašeg doma, ne mora da bude stresno iskustvo. Naprotiv, u Mond Line salonu potrudili smo se da ono postane uživanje.

Tako, pored opcije zasebnog kupovanja svakog komada, imate mogućnost i da odaberete već kompletiranu garnituru. I budete sasvim sigurni da se svi detalji u vašoj trpezariji savršeno slažu. A ukoliko želite da kreirate sopstvenu kolekciju, na vama je samo da sa uživanjem izaberete svoje idealne komade – a mi vam ih isporučujemo u boji i sa detaljima koje zamislite.

Za koju god opciju da se odlučite, uz primenu ovih saveta, sasvim je sigurno da ćete dobiti savršeno stilizovanu trpezariju ispunjenu kvalitetnim nameštajem i harmoničnim elementima.

Našu ponudu možete pronaći u katalozima ili nas posetite u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28 i uživo odaberite stilski trpezarijski nameštaj po svom ukusu. Dobrodošli!