Saveti za raskošnu dekoraciju stana pomoću ogledala

Saveti za raskošnu dekoraciju stana pomoću ogledala

U mnogim domovima upotreba ogledala je i dalje ograničena na proveru frizure ili garderobe pre nego što izađemo iz kuće. Međutim, ona nam mogu poslužiti za mnogo više od toga.

Ogledala, zapravo, predstavljaju idealne elemente za ukrašavanje vašeg doma. Dodaju glamur, bude interesovanje u posmatraču, dok istovremeno pojačavaju osvetljenje i povećavaju prostor. Uz to, mogućnosti dekoracije su bezbrojne i pružaju opcije za isticanje karakteristika stana na autentičan način, kroz strateško postavljanje ogledala dizajniranih tako da se savršeno uklapaju u atmosferu vašeg doma.

ogledalo trp.

U nastavku navodimo nekoliko ključnih ideja pomoću kojih možete transformisati svoj prostor uz jedno ili više ogledala, tako da svaki ugao dobije ton kojem ćete se diviti.

Magija refleksije

Osnovno pravilo za postavljanje umetničkih dela jeste da budu u visini očiju. Međutim, kod ogledala ovo pravilo ne važi, već sve zavisi od toga šta želite da se odrazi u njemu.

Pre nego što okačite ogledalo, uzmite u obzir šta je preko puta. Kada se okači naspram izuzetnog arhitektonskog elementa, slike ili komada nameštaja, to će tom predmetu dati još veći značaj.

Na primer, ako želite da istaknete vazu na elegantnoj komodi preko puta, postavite ogledalo na visini gornje površine komode, bez brige o visini očiju. Naravno, možete ga postaviti i tako da mu ogledanje vašeg lika bude primarna funkcija, ali savet je da isprobate različite pozicije. Nemojte se plašiti da ga okačite nešto više ili niže od „očekivanog“ – iznenadićete se koliko zanimljivije će delovati vaš prostor uz samo malo magije refleksije.

Takođe, kad god je moguće, okačite ogledalo preko puta prozora. To će značajno povećati količinu svetlosti u prostoriji, a samim tim doprineti i većem, prostranijem izgledu. Zapravo, strateško postavljanje elemenata koji distribuiraju svetlost predstavlja jedan od ključeva balansiranog uređenja doma. Zato dekorisanjem ogledalima direktno doprinosite harmoniji vašeg enterijera.

Kreirajte fokusnu tačku pomoću ogledala

Kada osmišljavate izgled sobe, imajte na umu mesto koje želite da vaši gosti prvo primete. To je tzv. fokusna tačka, a ogledala su odličan način da je kreirate.

ogldalo naslovna

Upravo iz tog razloga mnogi dizajneri enterijera postavljaju ogledalo iznad kamina u dnevnom boravku ili između vitrina u trpezariji, naspram stola za ručavanje, za luksuzno uživanje u obrocima.

Još jedan odličan način da kreirate nezaboravnu centralnu kompoziciju u bilo kojoj prostoriji, jeste da sa obe strane elegantnog pravougaonog ogledala postavite svećnjake ili lampe. Na taj način dobijate savršeni spoj koji će doprineti prefinjenom ambijentu.

Ukoliko želite još jači utisak, razmislite o zidu u potpunosti prekrivenom ogledalima različitih dimenzija i ramova. Dodajte nekoliko fotografija ili slika, i stvorićete originalnu zidnu galeriju koja će ispuniti vaš dom nenadmašnim ličnim tonom.

U Mond Line salonu očekuje vas široka ponuda najrazličitijih modela ogledala, za savršenu žarišnu tačku u vašem domu.

Odrazite vaš stil

Prilikom izbora savršenog ogledala, razmislite kakav efekat želite da postignete pomoću njega. Imajte na umu da izgled i atmosfera prostora u velikoj meri zavisi od stila kojim je uređen. Jednostavno, nećete osećati istu toplinu u sobi „golih“ zidova i onoj koja je ispunjena namešajem od punog drveta, vašim uspomenama i raskošnim ukrasima. Tom opštem utisku svakako doprinose i ogledala, pogotovo ukoliko ih postavite tako da pružaju dodir kontrasta.

Na primer, postavite ogledalo neutralnog okvira u centar velike dnevne sobe – prenećete eleganciju i otmenost na jednom sasvim novom nivou, koji će sigurno biti primećen. Sa druge strane, ako želite da kreirate intiman prostor, postavite ogledalo sa okvirom u tradicionalnom stilu za osećaj bliskosti, tipičan za porodičan, miran dom.

Zaobljeni oblici su se pokazali kao veoma raznovrsna opcija, donoseći harmoniju i eleganciju gde god da ih postavite. Pored toga, oni uvek daju više mogućnosti da oslobodite svoju kreativnost. Postavite nekoliko okruglih ili ovalnih ogledala, svako različite veličine, i dobićete prelepi stakleni mural čija lepota će se dodatno isticati odrazom umetničkih dela u njima. Tako je svako zaobljeno ogledalo uspešan izbor, jer unosi eleganciju i prepoznatljivost gde god da ga postavite.

ogledalo kupat.

Pored ovalnih, i standardnih pravougaonih, postoji još mnogo različitih opcija autentičnih okvira. U Mond Line salonu, na raspolaganju su vam najrazličitije dimenzije ogledala od manjih zidnih do onih velikih sa raskošnim zlatnim okvirom. Dijapazon najrazličitijih šara na ramovima je ono što ih čini pravim ukrasima za vaš dom, a možete odabrati jednu od 42 različite boje iz palete, kako bi se ogledalo u potpunosti uklopilo u viziju vašeg prostora.

Umetnost dekoracije ogledalima

Postavljanje ogledala u vašem domu može biti završni faktor dekoracije koji će vam doneti puno zabave. Zato tretirajte ogledala kao umetnička dela, birajte položaj koji ističe lepotu ramova, ali i refelktuje jedinstvenu estetiku vašeg stana.

Dakle, za razliku od slike ili fotografije, potrebno je pažljivo razmotriti odraz ogledala – taj odraz će, u stvari, sam po sebi postati umetničko delo. Postavite ga tako da reflektuje prelep pogled, fantastičnu arhitekturu ili divno osvetljenje, kako biste uživali u tim detaljima iz više različitih uglova.

Ogledala na zidovima su zaista bezvremenski komadi i važni elementi dizajna enterijera. Čine da sobe postanu prostranije, a onima u kojima nema dovoljno prirodnog svetla pružaju neophodnu refleksiju. Upravo zato, slobodni smo da tvrdimo da bi svaka soba trebalo da ima ogledala. Atraktivni okviri, iluzije dodatnog osvetljenja i umetnost koju kreiraju, čine ih savršenim dodatkom za raskošan završni dodir u vašem ambijentu.

Kontaktirajte nas ili posetite na adresi Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu, da odaberete jedinstveni izvor umetničke refleksije za vaš dom.