Najčešće greške u odabiru kancelarijskog nameštaja i kako da ih izbegnete

Najčešće greške u odabiru kancelarijskog nameštaja i kako da ih izbegnete

Kancelarijski nameštaj igra ogromnu ulogu u tome koliko ćete se osećati produktivno i zadovoljno dok radite. Stoga se isplati birati mudro.

Međutim, iako smo svi svesni važnosti okruženja gde provodimo radne sate, često se dešava da radnom prostoru ne posvetimo dovoljno pažnje. Možda unosimo nepotrebne elemente? Ili nemamo one koji su nam zaista potrebni?

Dobar kancelarijski nameštaj obezbeđuje organizovano, udobno okruženje – mesto u kojem volite da provodite vreme. U nastavku pogledajte koje su to najčešće greške u odabiru kancelarijskog nameštaja, da biste bili sigurni da birate najbolji za vas i vaš prostor.

Nepravilna procena veličine prostora

Jedna od najvećih grešaka jeste precenjivanje ili potcenjivanje količine prostora za smeštanje kancelarijskog nameštaja. Svaka prazna soba izgleda prostrano dok ne dodate radni sto i stolicu. Unesite još biblioteku i pomoćni stočić, i odjednom dobijate skučeni, nepristupačan prostor.

Pre nego što se upustite u razgledanje nameštaja, izmerite prostor i vodite računa o pozicijama vrata i prozora. Kada govorimo o prozorima, razmislite da li želite pogled u kome biste mogli da uživate dok radite, ili više volite da se vaš radni sto nalazi naspram zida?

Kancelarija naslovna

Prostrana kancelarija može biti od velike pomoći za vašu udobnost i produktivnost. Pritom, ovde ne mislimo na same dimenzije prostora, već na količinu i raspored elemenata. Stoga, uvek prvo uzmite u obzir veličinu vaše kancelarije, a zatim otpočnite potragu za nameštajem.

Zanemarivanje ličnih navika i stila

Pre nego što nabavite novi kancelarijski nameštaj, razmislite o vašem tipičnom radnom danu i šta biste mogli da unapredite u svom okruženju kako biste bili produktivniji. Odredite kako želite da koristite svoj radni prostor. Kako ćete se kretati po prostoru? Da li vam je potrebno dosta mesta za smeštanje dokumenata?

Korisno je i da sastavite listu vaših dnevnih zadataka. To može biti stalni rad sa tastaturom, rukovanje papirologijom ili česti sastanci sa klijentima. Kada uvidite različite zadatke koje obavljate svaki dan, znaćete koji kancelarijski nameštaj će vam najbolje pomoći u tome. Tako, na primer, možete saznati znati da li vam je potreban manji radni sto ili je neophodno da potražite opciju sa dosta prostora za pisanje i smeštanje dokumenata.

Biranje prema izgledu, ali ne i prema udobnosti

Naravno, važno je da vaša kancelarija odražava vaš autentičan stil. Međutim, često se događa da nas privuku zanimljivi elementi u katalogu i zaboravimo na najvažnije uloge nameštaja – komfor i funkcionalnost.

Radna fotelja

Da biste bili efikasni i produktivni, neophodno je da odaberete kancelarijski nameštaj koji dobro odgovara vašem telu i radnim zahtevima. Stoga je udobnost glavni prioritet. Od visine radne fotelje do dimenzija radnog stola –  ergonomija ima veliki uticaj na vašu udobnost i zdravlje, a samim tim i na zadovoljstvo i produktivnost.

Shodno tome, dobro je da isprobate komade pre nego što ih kupite. Stolica, na primer, treba da pruži dovoljnu podršku za leđa i lumbalni deo. Uzmite u obzir svoju visinu i izaberite sto i stolicu koji su u proporciji. Ovde pročitajte detaljan vodič za kupovinu kancelarijske stolice.

Potpuno zaboravljanje na stil

Upravo smo rekli da je funkcionalnost nameštaja najvažnija, i stojimo pri tome! Ali, s obzirom na to koliko vremena provodite u svojoj kancelariji, svaki dan je mnogo prijatnije iskustvo kada ste okruženi elementima koji vas raduju i govore o vašem ukusu.

Lepota u opremanju kancelarije krije se u tome što možete svaki kutak prilagoditi svojim željama i pritom se dobro zabaviti! Uz to, u Mond Line salonu, na rapsolaganju vam je ogroman izbor visokokvalitetnih, funkcionalnih opcija kancelarijskog nameštaja koje možete u potpunosti prilagoditi svojoj zamisli.

Radni sto

Odaberite boju pisaćeg stola iz palete od čak 42 nijanse, odlučite se za omiljenu boju kože na radnoj fotelji i poručite je sa ili bez točkića. Možete da birate i da li će vaš radni sto imati šare ili ne, kao i kako će izgledati ručice za fioke. Na ovaj način, Mond Line vam obezbeđuje savršenu priliku da u potpunosti personalizujete svaki radni element, i uživate u njihovoj lepoti podjednako kao u udobnosti.

Kreiranje „hladnog” prostora

Kada govorimo o „hladnom” ili sa druge strane „toplom” prostoru, mislimo na osećaj koji kancelarija budi u vama. Sigurno je da želite da radne sate provodite u toplom, vedrom raspoloženju.

Stoga, potrudite se da stvorite spokojno, smirujuće radno okruženje po svom izboru boja, umetničkih dela i drugog dekora. Biblioteke i komode ne moraju biti isključivo funkcionalne, rezervisane za skladištenje dokumenata i papirologije. Dodajte omiljene fotografije, suvenire i kućne biljke. Možete prikazati i umetnička dela svoje dece, kao i vaš kreativni rad. Okružite se detaljima koji čine da se osećate dobro i inspirisano.

Prirodno svetlo je takođe bitan faktor koji treba uzeti u obzir. Rad u mračnoj prostoriji bez prirodnog svetla neće biti produktivan i može naškoditi vašem fizičkom i mentalnom zdravlju. Izbegnite taj scenario biranjem prostora u kojem imate pristup prirodnom svetlu. Ukoliko je ono prejako, možete postaviti zavese ili venecijanere. Međutim, ukoliko ga ima premalo – razmislite o postavljanju ogledala tako da reflektuju određenu količinu svetlosti. Na taj način možete dodati osvetljenje i ujedno ukrasiti zidove kancelarije.

Najčešće greške u odabiru kancelarijskog nameštaja: Izbegnite ih dobrom investicijom

Dobro odabran kancelarijski nameštaj može vas služiti godinama, čak i decenijama.

U Mond Line salonu, ponosni smo na naš izbor drvenog stilskog kancelarijskog nameštaja. Reč je o komadima koji nastaju u Italiji i garantuju vrhunski spoj kvaliteta, udobnosti i originalnosti. Kao takvi, predstavljaju pravu investiciju u dugovečnost, udobnost i lepotu vašeg radnog prostora.

Posetite nas u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28, i odaberite kancelarijski nameštaj koji će doprineti vašem zadovoljstvu i uspehu!