Glavni trendovi u dizajnu enterijera za 2022. godinu

Glavni trendovi u dizajnu enterijera za 2022. godinu

Početak nove godine je vreme kada donosimo brojne odluke za naše dobro zdravlje, uspeh na poslu, lepe odnose sa porodicom i prijateljima. Inspiriše nas da napravimo promene u različitim oblastima života, ali je važno da ne zaboravimo na svoj dom.

Period pred nama je idealna prilika da i mestu gde provodite najviše vremena date novi početak. Trendovi dizajna enterijera svake godine donose neke zanimljive ideje, pa 2022. nije izuzetak. Obeležiće je kombinovanje tzv. mikrotrendova, koji stavljaju akcenat na očuvanje životne sredine, uz dominantni spoj funkcionalnosti i estetike.

Evo koji uzbudljivi koncepti će učiniti da u 2022. godini uživate u novom, atraktivnom enterijeru vaše kuće ili stana.

naslovna 2022Priroda je u modi

Briga o životnoj sredini je jedan od glavnih trendova već neko vreme, a definitivno će „vladati“ i tokom ove godine. Dominiraće prirodni materijali, poput drveta, koje odiše luksuzom, ali i garantuje održivost.

Drveni klub sto sa prefinjenom završnom obradom, daće neodoljivu eleganciju vašoj dnevnoj sobi, a otmena i praktična TV komoda dodaće vašem kutku za opuštanje notu prestiža. Kada je reč o trpezariji, prostrani trpezarijski sto od punog drveta učiniće svaki dragoceni trenutak sa vašom porodicom još lepšim i toplijim, a čitav prostor za ručavanje dobiće moderan ton.

Pored nameštaja od prirodnih materijala, u trendu će biti i dodavanje tih elemenata na zidove i podove. Nećete pogrešiti za koju god opciju da se odlučite – klasičan parket ili brodski pod, izbor je samo vaš. A dekorativni drveni ili kameni zidovi biće pun pogodak. Tajna je u tome što pomoću ovih detalja dobijate skupocen izgled, uz koji svaki prostor deluje kraljevski.

Dobijate elegantno okruženje u svom domu, dok istovremeno doprinosite očuvanju životne sredine.

Praktična i udobna kućna kancelarija

Iako se mnogi vraćaju standardnom načinu rada, još uvek ima dosta ljudi koji rade od kuće. Zato je kućna kancelarija još jedan mikrotrend u 2022. koji možete iskoristiti da u potpunosti opremite ili osvežite svoje radno okruženje.

kancelarija 2022Nabavite novi, funkcionalni radni sto ili udobnu radnu stolicu kako biste osigurali maksimalnu koncentraciju, neophodnu za ostvarenje velikih ciljeva. Ukrasite prostor elegantnom bibliotekom sa dovoljno prostora za vaše omiljene knjige, važna dokumenta, ali i porodične fotografije i suvenire.

U Mond Line salonu na raspolaganju vam je široki izbor kancelarisjkog nameštaja, uvezenog direktno iz Italije. Precizna ručna izrada doprineće eleganciji koja će se reflektovati i na ostatak vašeg doma, a udobnost i kvalitet materijala obezbediće komfor za produktivan i uspešan rad.

Tapacirani komadi u neutralnim i zelenim tonovima

Priča o komforu nas dovodi do nezaobilaznog i omiljenog nameštaja kada je reč o opuštanju i odmoru nakon dugog radnog dana. Naravno, to su dvosedi i bračni kreveti među kojima će se isticati stilski, tapacirani komadi u neutralnim i zelenim nijansama.

Dvosedi presvučeni finim, udobnim materijalima postali su sve traženiji, a ukoliko se opredelite za nijanse u tamnozelenoj ili svetlijoj, žalfija zelenoj – imate pun pogodak. Pored njih, popularan izbor biće i neutralni, zemljani tonovi poput bež i prigušene sive.

Sa druge strane, za modernu spavaću sobu, elegantan bračni krevet sa tapaciranim uzglavljem biće prava investicija u vaš dobar san i neprocenjiv osećaj luksuza u prostoriji gde obnavljate svoju energiju.

Kombinovanje tih paleta, neutralnih i zelenih, stvoriće prijatnu i glamuroznu atmosferu koja će vas oduševiti. Takođe, ovi tonovi opuštaju, obezbeđujući vam smirenost i udobnost koje želite u svom domu.

Biljke su nova dekoracija

biljkeDekorisanje kuće biljkama biće veoma popularan vid ukrašavanja doma tokom 2022. godine. Od suptilnih biljčica do onih sa visokim stablima, uključivanje zelenila i prirode je ideja koja će oplemeniti vaš životni prostor. Osim što izgleda lepo, unošenje nekoliko novih cvetova stvoriće umirujuću atmosferu, na čemu ćete im biti zahvalni.

Kada je reč o ukrasnim predmetima, fokus je na minimalizmu. Dakle, cilj je da dekorišete vaš dom tako da u njemu osećate slobodu. Istaknite najdraže fotografije, ukrasite vitrine i komode odabranim suvenirima i imajte na umu balans – želite atmosferu otvorenosti, umerenosti i slobode koja vas inspiriše i pokreće.

Stilski nameštaj kao istaknuti trend u 2022.

Ukoliko bismo morali da izdvojimo jedinstveni tip nameštaja koji obezbeđuje aktuelne trendove održivosti, praktičnosti i besprekorne lepote – stilski nameštaj je nepogrešiv odgovor.

Naime, još tokom proteklih sezona posebna pažnja se poklanjala stilskim komadima, jer su izrađeni od ekološkog materijala, kao i zbog kvaliteta koji garantuje dug vek trajanja i tako obezbeđuje racionalno korišćenje prirodnih resursa.

Upravo zato, domove u 2022. godini krasiće ekološki, minimalistički i prefinjeni dizajn enterijera. U Mond Line salonu možete pronaći takav stilski nameštaj izrađen u Italiji, svetskoj prestonici prestiža i lepote. Vrhunska izrada i savršeni detalji udahnuće neprolazni luksuz u vaš ambijent koji će učiniti da vaš dom bude „u modi“ decenijama.

Celokupnu Mond Line ponudu možete pogledati u katalozima ili nas posetite u ulici Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu. Dobrodošli!