Stvari koje morate znati o nameštaju pre kupovine

Stvari koje morate znati o nameštaju pre kupovine

Kućni enterijer je najbolji odraz njegovih stanara – svaki komad nameštaja govori o vašem jedinstvenom stilu i preferencijama. Pored toga, elementi koje unosite u svoj dom značajno utiču na vaš komfor i raspoloženje, a samim tim i na celokupan kvalitet života.

Zato je veoma važno da znate šta želite, i kako da do toga dođete.

Međutim, iako se čini da je nabavka nameštaja zbog ogromne dostupnosti sada lakša nego ikad, baš ta raznolikost ponude može biti razlog da donesete brzopletu odluku i odaberete onaj koji vam možda ne odgovara ili čiji kvalitet nije ono što ste želeli.

Detalj trpezarije

Kako biste to izbegli, i investirali u komade koji će trajati generacijama i zaista poboljšavati način na koji živite, otkrivamo vam najvažnije činjenice koje morate znati o nameštaju pre kupovine.

Komfor na prvom mestu

Prva stvar koju je potrebno uzeti u obzir jeste udobnost. Naime, vaš izbor treba da učini vaš dom prijatnim i jedinstvenim, bez kompromisa po komfor.

Tako, određena kancelarijska stolica se može savršeno slagati sa bojom zidova, ali ukoliko vam izaziva bol u leđima i stoga ne dozvoljava da se potpuno posvetite svom poslu – ta kupovina nije dobra investicija.

Zapitajte se kako komad pristaje vašem telu? Da li je sedište fotelje dovoljno duboko da se zavalite i uživate u filmovima sa porodicom? Koja visina radnog stola vam najviše odgovarati dok ste za računarom?

Atraktivan nameštaj može dodati sjajnu notu vašem enterijeru, ali je najvažnije to kako se vi osećate dok ga koristite. Zato, prvenstveno iz ugla udobnosti, pažljivo razmotrite koliko vam neki komad zaista odgovara.

Kvalitet izrade je važan

Način na koji je nameštaj napravljen određuje koliko dugo će trajati, kao i koliko dugo će zadržati nov, svež izgled. Iz tog razloga, važno je da steknete perspektivu o kvalitetu izrade pre nego što se odlučite za kupovinu. Evo nekih pravila koja treba imati na umu.

soba plakar

Opšti utisak kojim bi trebalo da se vodite, jeste da unutrašnja konstrukcija treba da izgleda isto tako „sastavljeno” i spremno za pokazivanje kao i spoljašnjost komada. Pogledajte da li svi spojevi dobro naležu i, ukoliko želite što dugovečniji komad, opredelite se za sklop koji sadrži šrafove ili tiplove, a ne lepak i eksere.

Takođe, proverite da li su letvice na krevetima blago zakrivljene, sa odgovarajućim razmakom, tako da omogućavaju ravnomerno naleganje dušeka i predstavljaju pouzdanu potporu dušeku. Samo malo dodatnog truda oko odabira idealnog kreveta, omogućiće vam mirniji i lepši san u godinama koje dolaze. Pogledajte i ovaj vodič, gde vas čekaju sve važne smernice za kupovinu bračnog kreveta.

U Mond Line salonu, imate na raspolaganju širok izbor stilskog nameštaja, izrađenog od strane vrhunskih majstora, na tradicionalan način, tako da obezbeđuje dugovečnost i garantuje izdržljivost.

Materijal

Ako zaista želite najkvalitetnije komade za svoj životni prostor, ključno je da znate od čega su oni napravljeni. Neki od najčešće korišćenih materijala jesu plastika i drvo. Međutim, zbog svog prirodnog porekla i obnovljivosti, drveni nameštaj se pokazao kao najbolji izbor, uz koji obezbeđujete dašak prirode u svom domu, ali i zeleniju budućnost čitave planete.

Kada je reč o tkaninama od kojih je nameštaj izrađen, uverite se da pružaju prijatan osećaj, dok se uklapaju u vaš prostor i životni stil. Na primer, svila izgleda prelepo, ali je potrebno da vodite računa da ne bude suviše izložena svetlosti jer joj to može štetiti. Isto tako, različiti tipovi tkanine zahtevaju različit način održavanja, pa obavezno razmislite o tom faktoru i izaberite varijantu koja ne samo da će izgledati dobro, već će se i dobro uklopiti u vaše okruženje.

U Mond Line-u, potrudili smo se da za vas, direktno iz Italije, uvezemo nameštaj izrađen od vrhunskih materijala. Veličanstveno puno drvo, furnirani medijapan, najelegantniji štof i koža, od kojih su izrađeni svi naši komadi, uneće prestiž u vašu svakodnevicu i obezbediti savršeni spoj dugovečnosti i estetike, koji već decenijama ne izlazi iz mode.

Kupovina nameštaja po vašoj meri

Izreka „Dvaput meri, jednom seci” savršeno opisuje obavezan zadatak pre kupovine novog nameštaja. Neophodno je da imate u vidu dimenzije prostora i da li se taj komad uklapa na mesto koje ste mu namenili.

Ukoliko kupujete komade za trpezariju, jako je važno da sto i stolice odgovaraju jedni drugima, kao i da ostavljaju dovoljno prostora za dodatne elemente poput vitrina ili komoda. U spavaćoj sobi, želite krevet i orman koji će biti raskošni, ali i omogućavati ostalom nameštaju da se uklopi. Dakle, čak i ukoliko kupujete samo jedan komad za bilo koju prostoriju u vašem domu, razmotrite koliko mesta zapravo imate za njega.

Naslovna plan

Ono što vam može pomoći da dobro isplanirate prostor, jeste da nacrtate kako biste želeli da sve izgleda. Sedite, i uz šoljicu kafe, skicirajte kako će izgledati raspored u vašoj budućoj sobi. Vizuelizacija će vam pomoći da zaista razumete kako će se pojedini elementi uklopiti. Takođe, u ovim kreativnim trenucima, mogu vam se roditi i neke nove, sjajne ideje za uređenje, kojih se ranije niste setili!

Na kraju, ali ne i najmanje važno – pre nego što se odlučite za kupovinu, obavezno razmislite o tome šta se vama dopada i šta doprinosi atmosferi koja vam prija. Uzmite u obzir svoje najdraže boje, dnevne rutine i spoznajte vaš autentičan stil koji želite da implementirate u svoj dom.

Ukoliko su vam potrebne dodatne smernice, kontaktirajte nas ili posetite u Beogradu na adresi Vojvode Dobrnjca 28, da u prijatnom ambijentu podelimo sa vama sve naše znanje, i pomognemo vam u odabiru savršenog nameštaja za vas.