Pretvorite dnevnu sobu u najbolji kućni bioskop

Pretvorite dnevnu sobu u najbolji kućni bioskop

Prostor koji zovemo svojim domom je naše utočište za opuštanje, zabavu i stvaranje uspomena sa porodicom i dragim ljudima. Tako je jedna od aktivnosti u kojima posebno, i često uživamo – zajedničko gledanje filmova.

I, iako filmske večeri mogu biti zabavne u standardnoj dnevnoj sobi, čitavo iskustvo možete podići na poptuno novi nivo ako svoj dnevni boravak pretvorite u kućni bioskop! Postoji toliko sjajnih komada nameštaja i elemenata koji će vam to omogućiti.

Uz savete i ideje u nastavku, moći ćete da pretvorite svoju dnevnu sobu u savršen kućni bioskop; na način koji vam garantuje da će soba zadržati svoju toplinu, a kada je to potrebno – postajati omiljena lokacija za uživanje u dobrom filmu.

ZOJA BEZ

Mesta za sedenje

Jedna od prvih stvari koju možete preduzeti kada želite da vaša dnevna soba postane kućni bioskop, jeste da se odlučite za idealan nameštaj za sedenje. Udobnost je ključna i sasvim je sigurno da ćete dodatno uživati u omiljenim filmovima kada ste komforno smešteni u luksuzne komade.

Sjajna opcija za takvo opuštanje može biti ova prostrana garnitura koja osim lepote dizajna nudi i savršeni komfor. Takođe, trosed iz ovog seta se može pohvaliti mogućnošću rasklapanja, tako da vrlo jednostavno postaje savršeno mesto za ušuškano gledanje najdražih komedija i drama.

Sa druge strane, ako želite da samostalno uklopite nekoliko komada, razmislite o uparivanju nekoliko kožnih ili tapaciranih fotelja. U Mond Line salonu na raspolaganju su vam sjajne opcije poput varijante sa mekanim rukohvatima ili ove kožne verzije.

Italijanski štofovi su vrhunskog kvaliteta, a prava koža je neverovatno udobna, dok istovremeno pruža izdržljivost i dugotrajnost. Sve ovo garantuje dobru investiciju, koja će dugo činiti vašu dnevnu sobu sjajnim mestom za druženje, sa dovoljno prostora i luksuza koji će sigurno biti primećeni.

tv komoda i ram

TV garnitura i ozvučenje

Jasno je da ukoliko želite savršenu bioskopsku postavku u svom domu – potrebno je da razmislite o odgovarajućoj TV garnituri. Ona će biti centralna tačka, u kojoj se vaša soba zapravo pretvara u kućni bisokop, te je važno da pažljivo birate. Naravno, vaš konačan izbor zavisi od vašeg ličnog stila, a mi vam donosimo neke od fenomenalnih predloga koje možete uzeti u razmatranje.

Jednostavan način da kreirate „žarište zabave” jeste da se opredelite za neku od već kompletiranih TV garnitura. Tako, ovaj komplet izbacuje nagađanje iz igre i omogućava vam da lako transformišete prostor u filmski kutak, dok istovremeno zadržavate eleganciju i bezvremenski prestiž. Izgled možete upotpuniti dodavanjem nekoliko knjiga, porodičnih fotografija ili portreta da biste uokvirili televizor i učinili da sve zajedno čini savršenu celinu.

Naravno, nismo zaboravili na veoma važan deo bioskopskog iskustva – zvuk. I, ne brinite, obezbeđivanje dobrog zvuka u vašem domu uopšte ne mora biti komplikovano. Najbolji način da brzo dobijete odličan doživljaj tokom kućnog uživanja u filmovima, jeste da zvučnike smestite na strateški postavljene komode i stočiće. Jednostavno, locirajte ih oko prostora za sedenje i, bez bušenja zidova ili komplikovanih instalacija, dobijate savršeno iskustvo.

Prostor za poslastice

Budimo iskreni: ko se raduje filmu (možda najviše) zbog hrane i pića koji su gotovo obavezni dodaci? Mi ponosno spadamo u ovu grupu! Tako nijedan kućni bisokop nije potpun bez klub stola koji će vam omogućiti da smestite sve svoje grickalice nadohvat ruke, i uživate u svežim kokicama ili omiljenom dezertu, baš kao u bisokopu.

Možete se opredeliti za klasični dizajn koji garantuje eleganciju, i odličan je izbor ukoliko ste ljubiteljka ili ljubitelj minimalizma te uglavnom nemate puno ukrasnih elemenata na ovom komadu. Naime, iako će s vremena na vreme vaša dnevna soba postajati magično mesto za filmske večeri, ona je ipak prostor u kojem svakodnevno boravite, te je važno da vaš izbor bude funkcionalan i u skladu sa vašim stilom života.

Tako su vam na raspolaganju i opcije poput ovog klub stola sa staklenom gornjom površinom. Ovo je savršena varijanta ukoliko želite da istaknete drage predmete, jer gornji deo pruža dovoljno prostora za poslastice uz film, a donji možete koristiti da prikažete svoje omiljene knjige, suvenire ili ukrasne akcente.

Osvetljenje

Za doživljaj „baš kao u bisokopu”, važno je da osvetljenje bude odgovarajuće. Zamračena atmosfera nam omogućava da bolje vidimo ekran, i steknemo utisak da smo i sami deo uzbudljivih scena.

Sjajan način da stvorite ovaj osećaj jeste da nabavite tamne zavese koje ćete postavljati kada poželite pravo uživanje u dobrom filmu. Drugi odličan dodatak za dostizanje savršenog bisokopskog iskustva kod kuće jesu ambijentalne i podne lampe. Ambijentalne možete postaviti na stočiće i komode, a podne smestite u uglove prostorije za prigušeni, mističan ton enterijera.

Naslovna bioskop

Kućni bisokop: neka vaša dnevna soba postane galerija zabave

Zamislite da tokom dana imate veličanstvenu zidnu galeriju, a da uveče taj moderan deo prostorije postaje vaš lični bioskop!

Naime, možete u potpunosti zadržati svoj stil uređenja enterijera, ali i da, kada to poželite, imate fenomenalni filmski kutak. U kreiranju ovakvog mesta, pomoćiće vam pažljivo uparivanje TV komode sa ukrasnim figurama, knjigama, zidnim fotografijama ili slikama. Potrebno je da samo malo date oduška svojoj kreativnosti, i sasvim smo sigurni da ćete kreirati fokusnu tačku vrednu divljenja!

Bonus ideja: ovu zamisao možete implementirati i na posebno uzbudljiv način. Investirajte u projektor i platno, tako da kada poželite dobro filmsko veče – sve što je potrebno jeste da se zavalite u svoju najdražu sofu ili fotelju, podesite platno i uživate! A, kada je film gotov, samo podignite platno i pred vama će ostati savršeno uređena zidna galerija koja govori o vašem autentičnom ukusu i stilu.

Pretvaranje vaše dnevne sobe u kućni bioskop je zabavni projekat u kojem može učestvovati čitava porodica. Biranje udobne garniture, kao i odlučivanje o najboljim opcijama za osvetljenje ili sto zaista je odličan način da istražite sopstveni stil uređenja enterijera dok kreirate mesto za zabavu i druženje kojem će se svi radovati.

Otpočnite potragu za idealnim elementima za vaš kućni bioskop već sada. Pogledajte Mond Line kataloge ili nas posetite u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28, gde se lično možete uveriti u udobnost i kvalitet naše ponude. Vidimo se!