Pretvorite dnevnu sobu u luksuznu oazu mira

Pretvorite dnevnu sobu u luksuznu oazu mira

Dnevna soba je mesto gde se okuplja porodica i prva prostorija koju vide gosti. Ona je takođe pravo utočište za opuštanje nakon dugog radnog dana, i govori mnogo o vašem ukusu i stilu. Zbog tih važnih uloga, prirodno je da želite da vaš dnevni boravak izgleda luksuzno, dok istovremeno odiše mirom i toplinom.

Ipak, često kada je u pitanju opremanje, najviše se fokusiramo na funkcionalnost, a nedovoljno na stil. Ali iako je potrebno da vam pruži sve neophodno za svakodnevni boravak, to ne znači da morate praviti kompromis u pogledu elegancije enterijera. Zapravo, baš izgled ambijenta predstavlja tajni sastojak za opuštajuću atmosferu koju želite u svom domu.

Srećom, uz prave savete možete pretvoriti dnevnu sobu u oazu mira, gde ćete podjednako uživati u komforu i luksuzu. Izdvojili smo za vas nekoliko baš takvih preporuka.

Investirajte u stilski nameštaj

Ključ za stvaranje luksuznog dnevnog boravka je prvenstveno u prefinjenom nameštaju. A kada je reč o luksuzu i prefinjenosti, nema boljeg izbora od stilskih komada. Njihova bezvremena lepota i elegantni dizajn predstavljaju savršeni spoj za prestiž, koji će krasiti vaš prostor decenijama, te zaista predstavljaju pravu investiciju u vaš dom.

Samo zamislite opušteno popodne sa dragim ljudima – udobno ste smešteni u stilskom dvosedu sa najkvalitetnijim italijanskim štofom, ispijate čašu vina iz autentičnog bara sa savršeno preciznom završnom obradom, dok uživate u zanimljivim razgovorima i stvaranju novih, lepih uspomena.

Naravno, svaki detalj u vašoj dnevnoj sobi je važan deo te slike. Zato je važno da pažljivo odaberete komade koji će doprineti jedinstvenosti ambijenta i perfektno se slagati sa vašim ukusom.

U Mond Line salonu pripremili smo širok izbor dvoseda i garnitura, za glamurozni doživljaj o kojem će vaši gosti pričati. Uz to, svaki od ovih komada je izrađen u Italiji, od drveta, tako da je dugovečnost garantovana i ne morate brinuti o novom nameštaju dugi niz godina.

Unesite svetlost

Pored vrhunskog nameštaja, obavezan element svake luksuzne dnevne sobe je i lep tepih.

Jedan veliki i raskošan element ispod nameštaja će veoma lako učiniti da vaša dnevna soba izgleda prostrano i prefinjeno. Široki tepih omogućava da prilikom posmatranja enterijera, pažnja ravnomerno putuje po dnevnom boravku, tako da ostavlja utisak usklađenosti i ravnoteže koja umiruje.

Pored toga, obratite pažnju i na osvetljenje.

Ukoliko imate mogućnost da preplavite prostor prirodnom svetlošću – to je najbolja opcija koja će učiniti da soba odiše svežinom i spokojem. A da biste dodali interesantan efekat dubine tokom večernjih sati, unesite slojeviti koncept osvetljenja. Koristite različite izvore svetlosti poput visećih svetiljki, ambijentalnih lampi na stočićima ili se opredelite za glamoruzni stakleni luster koji će uz svetlost obezbediti i visoki stil.

Takođe, razmislite o strateškoj upotrebi ogledala. Postavite ogledalo nasuprot prozoru za iluziju dodatnog izvora svetlosti i pojačano osvetljenje. A ukoliko okačite nekoliko ogledala na zid, stvorićete zanimljive refleksije svetlosti za magičan i eterični osećaj.

Možete pogledati bogatu Mond Line ponudu ogledala, gde vas očekuju najrazličitiji stilski oblici za svaršeni luksuz vaše dnevne sobe.

Opustite se sa stilom

Kako će otmeni tepih i savršeno osvetljenje kreirati određeni balans, potrebna vam je i fokusna tačka. Naime, neophodno je da u svojoj luksuznoj dnevnoj sobi imate upečatljivu karakteristiku koja će se isticati i tako kreirati centralni element.

Sagledajte svoj prostor i utvrdite koji deo možete iskoristiti u tu svrhu. To može biti iznad kamina, između velikih sobnih biljaka, ili igrajte na sigurno – opredelite se za elegantnu TV garnituru.

Zaista, ništa ne može da se poredi sa opuštanjem u udobnoj italijanskoj fotelji, uz omiljenu hranu i najdraži film ili seriju. Dodajte da je televizor smešten u stilsku TV garnituru sa prefinjenim zastakljenim vitrinama, i pored idealnog užitka za sebe dobijate savršenu fokusnu tačku u vašem dnevnom boravku. Ispunite je dragim predmetima, DVD kolekcijama i porodičnim fotografijama za potpunu autentičnost kojoj ćete se svakodnevno diviti.

U Mond Line-u vas očekuju i italijanski modeli TV komoda, koje zahvaljujući vrhunskoj tradicionalnoj izradi savršeno akcentuju eleganciju vašeg doma i opravdavaju važnu ulogu centralnog elementa.

Mir po vašem ukusu

dn.sobaZa savršenu luksuznu dnevnu sobu koja će vam pored lepote pružati i mir, neophodan je vaš jedinstveni pečat. Najbolji način da to postignete je uz pomoć ličnih detalja od kojih svaki ima svoju priču i vama bitno značenje.

Tako, na prefinjeni drveni klub sto poređajte omiljene knjige, najdražu uspomenu sa odmora i sve podignite na luksuzan nivo pomoću poslužavnika i svećnjaka, idealno u svetlucavim završnim obradama kao što je mermer ili kristal. Ti suptilni otmeni detalji čine vašu dnevnu sobu prefinjenom i daju joj izgled dragocene škrinje za dragulje vaših uspomena. Na taj način, pored elegancije postižete i umirujući efekat prostorije u kojoj se osećate bezbrižno, okruženi predmetima koji govore o vama i vašim najbližima.

Još jedan način da istaknete svoj karakter i stil jeste da postavite umetničku fotografiju ili sliku. I to u velikim dimenzijama poput 60 x 90cm. Okačite je na zid ili postavite na stilsku komodu kreiranu u Italiji, svetskoj prestonici prestiža, tako da zajedno formiraju luksuznu umetnost vrednu divljenja.

Opremanje dnevne sobe – ostvarite svoje luksuzne želje!

Uz ovde navedene savete zaista možete pretvoriti svoju dnevnu sobu u pravu luksuznu oazu mira, kako za vas, tako i za drage ljude kojima želite dobrodošlicu u svoj dom.

A kada budete u potpunosti zadovoljni prestižom te prostorije, sigurni smo da ćete poželeti da otmenost uvedete i u ostatak vašeg doma. I, u potpunosti vas podržavamo!

Zaista, sve je lepše kada smo okruženi kvalitetom, sjajem i atmosferom koja nas ušuškava u bezbrižnost doma.

Zato, ukoliko imate nedoumice ili želite da se dodatno posavetujete oko uređenja svog doma – kontaktirajte nas ili posetite u Beogradu, u ulici Vojvode Dobrnjca 28. Na raspolaganju vam je i mogućnost da se konsultujete sa stručnim licem za dizajn enterijera – arhitektom. I tako opremite stan na savršen način.

Na vama je samo da poželite, mi ćemo se potruditi da vaše ideje postanu luksuzna stvarnost u kojoj ćete uživati!