Saveti za spavaću sobu iz snova

Saveti za spavaću sobu iz snova

naslovna 2Spavaća soba je pravo utočište od sveta. Umirujuće mesto u našem domu gde počinjemo i završavamo dan, odmaramo se i obnavljamo energiju.

Kao takva, važno je da bude prefinjena i prilagođena našim željama. Tako da svakodnevno uživamo u trenucima mira ušuškani u savršeno udobnom krevetu, na mirisnoj posteljini i okruženi autentičnim komadima nameštaja.

Zaista, svaki delić spavaće sobe ima važnu ulogu u vašem opuštanju. Zato je bitno da pažljivo birate elemente za ovaj prostor i kroz njihove jedinstvene detalje stvorite samo vaše carstvo spokoja.

Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da kreirate upravo takvu spavaću sobu iz snova.

Udobnost i stil su važni

Počinjemo od najvažnijeg i centralnog elementa spavaće sobe – kreveta. Njegov stil diktira estetiku i ton celog prostora, te je veoma važno da ga pažljivo odaberete. Pored toga, naravno, imajte u vidu udobnost jer će vam upravo taj faktor doneti odmor kojem se radujete nakon dugog radnog dana.

Zato je nabavka savršenog kreveta prava investicija. Izaberite onaj koji će trajati godinama i odražava vaš karakter i stil. Tako će krevet sa italijanskim štofom sasvim sigurno doprineti glamuru spavaće sobe. A onaj sa jedinstvenim drvenim uzglavljem odiše elegancijom koja će vas svakog dana iznova osvajati.

Bez obzira koji tip vam se najviše dopada, uverite se da je krevet izrađen od najkvalitetnijih materijala i da će njegov dizajn biti popularan i decenijama od danas.

Bracni krevetU Mond Line salonu, potrudili smo se da vam približimo upravo takve komade. Direktno iz Italije, na raspolaganju vam je veliki izbor kreveta za spavanje čiji stil i udobnost garantuju relaksaciju i privlačnost koja ne prolazi. Takođe, možete sami odabrati boju drveta i dezen štofa, a za pojedine vrste kreveta, možete odlučiti i o samom izgledu uzglavlja.

Bitne stvari smestite na dohvat ruke

Iako je krevet najvažniji, noćni stočići definitivno odnose drugo mesto kada je reč o neophodnosti. Osim što su veoma funkcionalni, pružaju i jedinstvenu priliku da nadogradite stil cele prostorije. Dolaze u raznim veličinama i bojama, pa vam se čak može učiniti da je komplikovano pronaći pravi za vaš prostor.

Ali bez brige, postoji nekoliko jednostavnih pravila koja vam mogu pomoći u tom procesu.

Za početak, odlučite da li vam je potreban jedan ili dva. Većina spavaćih soba ima dva noćna stočića, kako bi se postigla fina simetrija i, ukoliko dve osobe dele krevet, da obe imaju lak pristup svojim stvarima.

Sledeći važan faktor, koji bi trebalo da razmotrite, jesu dimenzije. Važno je da veličina stočića bude proporcionalna vašem krevetu, pa je savet da njihove visine budu približne.

Kada odlučite o broju i veličini, vreme je da odaberete komad koji će vašoj spavaćoj sobi dati izgled o kojem sanjate. Tako, da biste postigli pravi kraljevski stil, opredelite se za stočić sa luksuznom završnom obradom i elegantnim detaljima. Za potpunu autentičnost – odaberite komad jedinstvene boje. A ukoliko imate puno knjiga, kozmetike i drugih predmeta koje želite da držite pored kreveta, obavezno se uverite da ima dovoljno fioka i prostora za sve što vam je važno.

Odaberite prostor za odlaganje po vašoj meri

Od kaiševa i rajfova, pa sve do zimskih džempera – potrebno vam je dovoljno mesta za sve stvari. Zato je dobro da se fokusirate na prostor za odlaganje, kako bi spavaća soba uvek bila uredna i takva da predstavlja vašu mirnu, usklađenu luku za opuštanje.

Kada birate komodu ili orman, obavezno uzmite u obzir veličinu prostora. Neka dimenzije nameštaja odgovaraju vašim potrebama za odlaganjem stvari, ali sačuvajte prostranost sobe. Na taj način dobijate dovoljno prostora za garderobu, ali i otvoren, čist prostor koji doprinosi opuštajućoj atmosferi.

Pored svoje korisne funkcije, ovi komadi predstavljaju i sjajan način da spavaćoj sobi dodate notu otmenosti. Pogotovo ukoliko odaberete drvene stilske komode i ormane za potpunu eleganciju. U Mond Line ponudi čekaju vas italijanski komadi koje možete u potpunosti prilagoditi svom enterijeru. Na raspolaganju su vam 42 boje drveta, odabir izgleda ručica na vratima, prisustvo ili odsustvo šara, tako da baš sve bude po vašoj meri.

Završni detalji – Kompletirajte spavaću sobu iz vaših snova

Bela spavaca sobaSpavaća soba zaista treba da bude vaše utočište, ispunjeno umirujućim bojama i dragim predmetima. Zato razmislite o kombinovanju nežnih, pastelnih nijansi. Svetlo plava, zelena, lavanda i krem mogu biti dobar izbor za vaše zidove, koje će se savršeno uklopiti uz prirodan izgled drvenog nameštaja.

Umirujuću atmosferu možete iskoristiti i da poklonite sebi posebno mesto za uživanje u najdražoj knjizi ili jutarnjem suncu. Udoban kanabe na kraju kreveta ili fotelja smeštena uz prozor mogu biti savršena postavka za takvo opuštanje.

Takođe, ne zaboravite na balans. Tako je vašoj komodi potreban element koji će pružiti vizuelnu ravnotežu. Veliko ogledalo ili umetničko delo kojem se divite mogu biti savršeno rešenje. Na samoj komodi postavite lampu, zanimljivu skulpturu, vazu sa cvećem ili set mirišljavih ulja i sveća za odmaranje sa stilom.

Uz ove savete, sasvim sigurno ćete kreirati svoju jedinstvenu oazu mira, kojoj ćete se vraćati bez obzira na period dana.

Ukoliko su vam potrebne dodatne ideje, pogledajte ponudu spavaćih garnitura ili nas kontaktirajte, da spavaću sobu iz vaših snova zajedno pretvorimo u stvarnost.