Akcentni nameštaj koji inspiriše

Akcentni nameštaj koji inspiriše

Da li ste primetili da određeni ambijent budi u vama poseban osećaj? Možda je to restoran u koji odlazite sa dragim ljudima ili predvorje hotela koje vas je oduševilo?

Konzola akcentna

Ako dublje razmislite o tome, verovatno ćete primetiti da taj prostor poseduje elemente koji pružaju izvestan kontrast, kao i da su ti elementi, najčešće – nameštaj. Mogu uključivati smele boje, specifičan oblik ili komad za koji ne biste odmah rekli da se tu „uklapa”, ali ipak savršeno pristaje svom mestu.

Ovi naizgled neobavezni detalji naglašavaju uređenje prostorije i oduševljavaju čula. Iz tog razloga, u dizajnu enterijera poznati su pod nazivom akcentni nameštaj. I zaista, savršeno prezentuju svoje ime: nadograđuju doživljaj prostora u kojem se nalaze, dodajući mu jedinstvenu definiciju i teksturu.

U nastavku otkrivamo nekoliko načina kako možete postići baš takav efekat u svom domu.

Kanabe i ogledalo u predsoblju

Dekor koji odaberete za hodnik postavlja ton za ostatak enterijera u stanu. Zato je dobro da posvećeno i sa puno uživanja uredite ovaj deo stana, kako bi odisao toplinom i dobrodošlicom.

klupica akcentna

Jedan od odličnih načina da to učinite i pomognete vašim gostima da se osećaju kao kod kuće, jeste uključivanje kanabea blizu ulaznih vrata. Osim što je impresivan i lep dodatak vašoj kolekciji nameštaja, to je savršeno mesto za goste dok skidaju cipele ili odlažu stvari. Možete ga učiniti još udobnijim za sedenje, tako što ćete dodati jastuke ili ukrasno ćebe.

Pored toga, važno je pomenuti i element koji vam je istinski neophodan za hodnik, a ujedno može predstavljati sjajan akcentni komad. Reč je, naravno, o ogledalu. Naime, veliko ogledalo sa specifičnim detaljima ili karakteristično zidno ogledalo može uneti eleganciju u vaše predsoblje i učiniti da izgleda veće, dok vam pruža zadovoljstvo da izgledate savršeno pri svakom izlasku iz doma.

U Mond Line salonu, možete pronaći širok izbor kanabea i ogledala, koji se izdvajaju svojim jedinstvenim dizajnom i ujedno predstavljaju višestruko korisne elemente u vašem domu.

Fotelje i dvosedi za dnevni boravak

Kada provodimo vreme unutar „naša četiri zida” najverovatnije vidimo sebe udobno smeštene u omiljenu fotelju ili kauč dok uživamo u filmu ili ležernom ćaskanju sa dragim ljudima. Međutim, ovi komadi pored svoje očigledne namene za sedenje, mogu biti i vaš tajni sastojak za dnevnu sobu iz kataloga.

Naime, ako ih pravilno odaberete, oni postaju prekrasan pečat tekstura, bude lepe emocije i doprinose uživanju u slobodnim popodnevima. Sjajna stvar je i to što ih možete pronaći u brojnim oblicima i veličinama, sa najrazličitijim dezenima… Mogućnosti su beskonačne!

Tako je jedan zabavan način da koristite fotelju ili kauč kao akcentni element, to da pronađete nijansu koja je u kontrastu sa bojom zidova. Na primer, ukoliko imate bele ili bež zidove, fotelja jarke boje može dodati dramatičnost prostoru. Pritom je važno da ne brinete o tome što vam može delovati da se nešto smeliji komad „ne slaže” sa ostatkom nameštaja. Zapamtite – akcentni elementi su tu da se istaknu. Upravo u tome je tajna fenomenalnog utiska koji ostavljaju.

Isto tako, možete kombinovati šareni dezen dvoseda sa umetničkim delima ili ukrasnim predmetima sličnih nijansi unutar neutralnijih, staklenih vitrina. Na taj način, kompozicija vašeg prostora dobija potpuno novu dimenziju u kojoj svaki element ima svoju jedinstvenu ulogu i doprinosi celokupnom balansu.

Akcentno i neutralno za spavaću sobu

Akcentni komadi ne moraju da se ističu svojom bojom. Ponekad, vrhunska izrada, raskošni detalji i nežne nijanse čine savršen spoj. Spavaća soba može biti idealno mesto da na ovaj način uklopite svoj nameštaj.

orman akcentni

Naime, prefinjeni beli garderober predstavlja pravi dodatak prostranom spavaćem krevetu sa nežno tirkiznim uzglavljem. Kada su tu i noćni stočići u sličnoj nijansi, čitava soba deluje umirujuće, a veličanstveni dizajn nameštaja dolazi do izražaja na najbolji način.

Takođe, ukoliko imate kompletnu spavaću garnituru u jednom tonu, razmislite o dodavanju potpuno drugačijeg komada. Na primer, možete postaviti komodu ili fotelju izrađene od drugačije nijanse drveta, ili u potpuno drugom stilu, za efekat nenametljive različitosti koja će pružiti upečatljiv ton prostoriji.

Akcentni nameštaj: unikatna inspiracija

Možda najvažniji razlog zašto bi trebalo da razmislite o dodavanju akcentnih komada u svoj dom jeste autentičnost koju na taj način podstičete.

Dodavanje italijanskog stočića u uglu trpezarije ili odabir raskošne biblioteke za kancelariju, govori o vašem jedinstvenom stilu i može značajno podići nivo elegancije prostora u kojem provodite vreme. Na taj način, ovaj nameštaj doprinosi vašem dobrom raspoloženju, kao i motivaciji i inspiraciji koje dolaze sa njim.

Nekada, sve što nam je potrebno za dobar osećaj, jeste samo jedan poseban detalj. Posetite nas u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28 i odaberite komad koji će vam pružiti baš takav doživljaj. Dobrodošli!