Kako da kreirate produktivan ambijent u svojoj kancelariji?

Kako da kreirate produktivan ambijent u svojoj kancelariji?

Produktivnost je „duša” poslovanja, i važno je da se potrudimo da ona bude na što višem nivou. Pored standardnih preporuka kao što su redovan san, pravilna ishrana i fizička aktivnost, postoji još jedan delotvoran način da poboljšate svoju efikasnost u poslu – uređenje kancelarije.

BELA KANC.

Cilj je da stvorite okruženje koje podržava vaše dobro raspoloženje i fokus. Jednostavno, kao što neuredan sto može stvoriti pometnju u našem umu, tako i neorganizovana, neudobna kancelarija može biti izvor blokada za nove ideje i rešenja. Zato je važno da je pretvorite u mesto gde želite da radite, koje odiše skladom i komforom.

U nastavku vam donosimo savete kako da opremite svoj radni ambijent tako da garantuje veću produktivnost, dok istovremeno odgovara vašim željama i autentičnom stilu.

Počnite od udobnosti

Možda se pitate ko ima vremena da uživa u udobnosti kada je zaokupljen poslom? Međutim, na osnovu brojnih istraživanja, potvrđeno je da veliki broj odraslih pati od bola u leđima u nekom trenutku života. Ukoliko ne pridajete dovoljno značaja komforu, neudoban nameštaj može negativno uticati na vaše zdravlje, raspoloženje, a samim tim i na produktivnost.

4229P BLOG

Iz tog razloga, uverite se da vam kancelarijski radni sto pruža dovoljno prostora za rad i računar, kao i dovoljan broj fioka za sve što vam je važno. Kada je reč o radnoj fotelji, investirajte u onu koja ne opterećuje vaša leđa, već pruža potpunu udobnost. Preporuka je da ima podesivu visinu i prostrani naslon. Obavezno pogledajte i ovaj sveobuhvatni vodič za odabir idealne radne stolice.

Jednom kada osetite razliku koju pruža komfor, provodićete vreme za svojim stolom bez umora ili stresa, obavljati više posla i osećati se zadovoljnije.

Upravo takav luksuz vas očekuje u Mond Line salonu, gde možete lično iskusiti sve benefite udobnosti najkvalitetnijih komada nameštaja.

Osvetlite svoju kreativnost

Osvetljenje je ključni korak u dizajniranju svake prostorije, a posebno one u kojoj je neophodno da se osećate budno i fokusirano. Pored toga, dobro osvetljen prostor može doprineti boljem raspoloženju, kreativnosti i bistrijem razmišljanju.

Uverite se da vaša kancelarija ima dovoljno sunčeve svetlosti. Iskoristite prednosti ovog prirodnog osvetljenja korišćenjem prozirnih zavesa ili odgovarajućih roletni. Međutim, za tmurne dane, jesenju i zimsku sezonu, biće vam neophodno veštačko osvetljenje.

Eksperimentišite sa različitim intenzitetima i tonovima da biste saznali koji vam najviše odgovara. U zavisnosti od dimenzija vaše kancelarije, možete razmisliti i o više različitih rasvetnih tela kako biste postigli prijatnu atmosferu u kojoj se osećate najbolje.

Veoma je moguće da će vam nekoliko stonih lampi ili strateški ugrađeno zidno osvetljenje značajno olakšati čitanje, pisanje ili skiciranje dokumenata, što naravno čini vaš rad jednostavnijim i efikasnijim.

Odaberite prave boje

Boje kojima smo okruženi imaju značajan uticaj na raspoloženje, emocije i produktivnost. Poznato je da određene boje utiču na našu motivaciju u određenim oblastima. Na primer, zelena je povezana sa novcem i može poslužiti kao odličan podstrek za veći profit. Sa druge strane, smatra se da je crvena „boja snage” i možete je implementirati u svoj radni prostor kao dodatni podsticaj na upornost i trud.

Naravno, ova „pravila” ne važe za sve, pa izbor boje zavisi od vaših ličnih preferencija. Ako imate nijansu koja vas inspiriše i čini da se osećate energično, koristite je. Na taj način, dobijate izvor energije kojim ste svakodnevno okruženi.

U Mond Line ponudi, očekuje vas široki izbor različitih boja kancelarijskog nameštaja, za prostor po vašoj meri.

Obezbedite funkcionalnost

Traženje fascikli, skripti ili dokumenata može oduzimati mnogo vremena, dovesti do frustracije i na kraju loše uticati na produktivnost. Stoga je važno da obezbedite skladišni prostor i efikasna rešenja, kao što su biblioteke i komode. Dobićete skladan prostor, uštedeti vreme i sačuvati sebe od stresa kada ne možete da pronađete važne papire.

Isto tako, mesto za odlaganje mobilnih telefona, tableta i drugih uređaja, koji vas mogu ometati u trenucima kada vam je potrebna koncentracija i mir, značajno će doprineti vašem radnom učinku.

Prostor za skladištenje će učiniti da vaša kancelarija izgleda urednije i prostranije. Kada radite u čistom, organizovanom prostoru, pružate sebi funkcionalan ambijent za razvijanje novih ideja.

Uključite lični dodir i inspiraciju

Personalizovanje kancelarije može povećati vašu povezanost sa poslom. Potrebno je da svrha predmeta koje koristite za dekoraciju bude takva da vam pomogne da održite pozitivno raspoloženje i energiju za rad.

Možete postaviti bilo šta: ukrasne figure, biljke, fotografije ili postere. Zapitajte se šta je to što vas inspiriše i motiviše – porodica, ciljevi, omiljena umetnička dela, dragi suveniri ili samo pogled na vašu najdražu boju. Postavite te elemente na vaš radni sto ili u elegantnu zastakljenu biblioteku i uverite se u duh topline i inspirisanosti koji će ispuniti radni prostor.

Takođe, imajte na umu da sam stil nameštaja može imati ogroman uticaj na vaše raspoloženje, pa je dobro da se opredelite za onaj koji odiše savršenom estetikom, dok istovremeno garantuje kvalitet i dugotrajnost.

1083L BLOG

Budite kreativni i pretvorite svoju kancelariju u produktivnu oazu u kojoj rado stvarate. U Mond Line salonu, imate mogućnost da prilagodite svaki detalj nameštaja svojim željama: odlučite o boji drveta, postojanju šara, izgledu ručica ili boji kože.

Posetite nas u Beogradu, na adresi Vojvode Dobrnjca 28 ili nas kontaktirajte, rado ćemo vam pomoći da u svojoj kancelariji obezbedite produktivnost i zadovoljstvo koje će se ogledati u vašim uspesima!