Uređenje doma za jesen: Saveti i ideje za najlepši enterijer

Uređenje doma za jesen: Saveti i ideje za najlepši enterijer

Kraj jednog i početak drugog godišnjeg doba je idealan podsetnik da prilagodimo atmosferu u stanu kako bismo u skladu sa prirodom uživali u svim čarima dolazećeg perioda.

Tako, sa septembrom pred vratima, i promenljivim vremenom koje nam donosi, pravi je trenutak da i sami napravimo promene u svojim stanovima. Pritom, ovde mislimo na više od sezonske dekoracije: jesen možete iskoristiti da nadogradite nameštaj u svom stanu, i oplemenite prostor komadima u kojima ćete uživati tokom cele godine!

Uz prave smernice, uređenje doma za jesen postaje zabavna tradicija u kojoj uživa čitava porodica. U nastavku otkrijte nekoliko sjajnih predloga.

Otpočnite radnu godinu sa stilom

Početak jeseni označava i početak radne godine – period kada nakon odmora nastavljamo ka svojim ciljevima. A kako je poznato da je motivacija ključna za njihovo ostvarenje, samo nekoliko izmena u vašoj kancelariji može doprineti boljoj inspiraciji i većim uspesima.

Radni ambijent

Počnite od radnog stola. Ovaj komad, kao centralni i najvažniji element radnog prostora, treba da vam pruža dovoljno mesta za sve važne fascikle, ali i neophodan komfor. Stoga, ukoliko trenutno ovi uslovi nisu ispunjeni, pravi je trenutak da to promenite. Opredelite se za pisaći sto sa izvlačećom površinom za tastaturu ili za komad sa unikantnom završnom obradom, i priuštite sebi ugođaj koji će ulepšati i olakšati sve radne zadatke.

Kada donesete odluku o radnom stolu, razmislite i o radnoj fotelji. Da li je odgovarajuće visine? Pruža li dovoljnu potporu tokom dugih sati? Koliko se uklapa u ostatak enterijera? Ukoliko vam makar jedan od ovih odgovora govori da je vreme za promenu – uzmite u obzir funkcionalnost i udobnost kojima želite da se vaša nova radna stolica odlikuje. Preporuka je da se opredelite za onu koja ima mogućnost podešavanja visine sedišta, kako biste postigli najveći mogući komfor. Tako se možete opredeliti za elegantnu belu ili crnu varijantu, ili čak komad u određenoj jarkoj nijansi, poput ove crvene ili zelene za dodatnu autentičnost.

Mond Line kolekcija se može pohvaliti širokim izborom radnih stolova i fotelja, kao i mogućnošću da odaberete boju drveta, postojanje šara i izgled ručica za stolove, ili boju kože i prisustvo točkića kada je reč o radnim stolicama.

Posvetite se sebi

Za razliku od leta, jesen/zima sezona je „preodređena” za uživanje u toplini doma. Složićete se da je nakon dugog radnog dana, trenutak mira uz dobar film ili knjigu, i omiljeni topli napitak u rukama nešto čemu se svi posebno radujemo. Zašto da ne podignete taj ugođaj na potpuno novi, luksuzan nivo?

Najbolji način da to učinite jeste da osvežite upravo taj kutak u kojem se opuštate. Bez obzira da li je to delić spavaće sobe ili možda čitav dnevni boravak – pravi komadi nameštaja mogu vam pomoći da dodatno uživate u svom dnevnom ili večernjem odmoru.

Toplina doma

Obezbedite prostor za sedenje koji je udoban i praktičan tako da vam koristi ali i (ne) zauzima dovoljno prostora. Naime, u zavisnosti od izgleda vašeg „kutka”, opredelite se za udobnu fotelju, ili pak sofu u kojoj se možete potpuno ispružiti i uživati u trenucima odmora.

Razmislite i o odgovarajućem stočiću i komodi, kako bi prostor zaista postao mesto gde imate sve što vam je potrebno za predah od obaveza. Ukoliko je moguće, predlog je da za svoje „jesenje mesto” odaberete neko u blizini prozora kako biste uživali u dnevnoj svetlosti tokom dana, ili pak uveče imali pogled na prirodu koja se lagano umiruje.

Uživajte u luksuzu jesenjih ukusa i mirisa

Sigurni smo da nismo jedini koje uređenje doma za jesen asocira i na fenomenalne mirise zimskih specijaliteta koji već od septembra počinju da se šire i mame. Svaki od njih nastaje u našim trepazrijama, pa su ove sobe gotovo svima omiljene tokom perioda koji je pred nama. Stoga, zaslužuju da im posvetimo pažnju, kako bismo jesenje porodične obroke dočekali u ambijentu koji će doprineti dobrom raspoloženju.

Prvo, razmislite o trpezarijskom stolu. Kao element koji spaja čitavu porodicu u trenucima deljenja obroka, igra važnu ulogu i bitno je da se opredelite za onaj koji će trajati godinama. A, kada je reč o dugovečnosti i izdrživosti – drvo je materijal koji želite u svom domu. Mond Line stolovi za trpezariju su izrađeni u kombinciji drveta sa furniranim medijapanom, što dodatno smanjuje mogućnost oštećenja, i garantuje lako održavanje. Osim kvalitetom, mogu se pohvaliti i raskošnim bezvemrenskim dizajnom koji očarava već decenijama, te zaista predstavljaju idealne elemente koji će vam koristiti ali i krasiti vaš dom.

Trpezarija

Bonus savet:

Kada birate trpezarijski nameštaj, bilo da je reč o celoj garnituri, ili pojedinačnim elementima kao što su sto i trpezarijske stolice, imajte na umu raspoloživ prostor kao i vaš način života i lične preferencije. Kako bismo vam olakšali proces pronalaska idealnih komada, koji će unaprediti vašu trpezariju tokom ove ali i mnogih narednih jeseni, sastavili smo vodič za odabir najboljih stolova i stolica koji možete pogledati ovde.

Uređenje doma za jesen na vaš način

Uređenje doma za jesen ne može da prođe bez dobre, stare, jesenje dekoracije! Kako je cilj da postignemo atmosferu koja je u skladu sa prirodom, unošenje prirodnih elemenata će zasigurno pomoći u tome. Postavite bundeve na terasu i na kuhinjske elemente, ukrasite trpezarijski sto i vitrine suvim lišćem, a radni prostor obogatite osušenim cvećem u vazama za dodatnu inspiraciju. Krevete i fotelje prekrijte pokrivačima u bež, narandžastim i braon tonovima, i pobrinite se da imate dovoljno jastučića za udobne jesenje večeri.

Naravno, možete koristiti i veštačke ukrasne predmete poput imitacija prirodnih elemenata, ali je svakako savet da sve bude u jednostavnom, svedenom tonu. Naime, tokom jesenjeg i zimskog perioda, dosta vremena provodimo u stanu pa  je važno da se potrudimo da sve odiše osećajem prostranosti i slobode koji i te kako doprinose našem dobrom raspoloženju.

Na kraju, bitno je da napomenemo da je uređenje doma za jesen idealna prilika da svom domu date lični pečat. Zabavite se odabirom boja nameštaja, isprobajte različit dekor od onog koji ste do sad praktikovali i unapredite čitav dom dodavanjem akcentnog komada poput prefinjene fotelje na ljuljanje ili stilskog, prostranog radnog stola za izvanredan početak radne godine.

Za dodatne ideje i inspiraciju pogledajte naše kataloge. Takođe, pozivamo vas da iskoristite neko od lepih jesenjih popodneva za posetu našem salonu u Beogradu, u ulici Vojvode Dobrnjca 28 gde možete uživo videti raskošne, unikatne italijanske komade nameštaja za vaš najlepši enterijer. Radujemo vam se!