Kutak za uživanje: opustite se sa stilom

Kutak za uživanje: opustite se sa stilom

Zamislite prostor u vašem domu koji odiše mirom i komforom, mesto koje vas čeka nakon napornog dana na poslu ili da sa uživanjem ispijate prvu kafu nedeljom ujutru.

Ukoliko vam se čini da nemate gde da postavite tu opuštajuću oazu – razmislite o „skrivenim“ uglovima koji sada služe samo za odlaganje stvari ili su možda nepopunjeni. Na primer, prostor do prozora u dnevnom boravku ili možda ugao vaše spavaće sobe?

Istina je da često ne obraćamo pažnju na te male delove, a baš njih možemo da upotrebimo da kreiramo naš savršeni kutak za uživanje.

Otkrivamo vam nekoliko saveta kako da to i uradite.

Oslobodite prostor

Vreme je da stvari koje se nalaze u vašem budućem kutku dobiju svoje mesto, kako biste i vi dobili svoje. Jednostavno, sve što vam nije potrebno za opuštanje – izmestite.

Kako bi taj prostor zaista služio za odmor, potrebno je da ne budemo zatrpani stvarima. To nam omogućava da se bolje opustimo, ne rasipamo fokus na razne predmete oko nas, već se možemo posvetiti sebi i onome u čemu želimo da uživamo u trenutku.

Osvetljenje, materijali i boje

Poznato je da prirodna svetlost doprinosi boljem raspoloženju i pomaže da obnovimo energiju. Zato je idealno da odredite svetlo mesto, najbolje u blizini prozora.

Takođe, jako je važno da pažljivo odaberete materijal nameštaja koji ćete smestiti u svoj kutak. Drvo je, kao prirodan i vanvremenski materijal, savršen izbor koji ne može da dosadi.

Pored materijala, ono što vam može pomoći da se dodatno relaksirate jesu boje nameštaja. Kako je prvenstveni cilj da se opustite – savet je da odaberete umirujuće nijanse, kao što su zemljani, nežno sivi ili zelenkasti tonovi. U Mond Line salonu imate mogućnost odabira kako boje nameštaja, tako i boje štofa, sto vam olakšava da se lakše odlučite za kombinaciju koja vama najviše prija.

Kutak za uživanje u vašem stilu

U pitanju je vaše mesto za uživanje, pa je ovo sjajna prilika da sve uredite baš kako vama odgovara i unesete svoju ličnost u svaki detalj. To ćete najbolje postići odabirom udobnog nameštaja koji će doprineti vašem odmaranju.

Zaista, ništa ne može da zameni umirujući osećaj kada se, nakon svih dnevnih obaveza, udobno smestite u stilsku fotelju sa najkvalitetnijim italijanskim štofom i opružite na mekanom kamiju. Dok uživate u ukusu omiljenog pića, koje uzimate sa elegantnog drvenog stočića pored vas. Kada je sve to uredno smešteno u vašem kutku – odmaranje postaje pravi ritual opuštanja sa stilom.

Zato je važno da se odlučite za kvalitetne komade, čiji komfor i udobnost omogućava da se opustite na vaš način, uz piće, knjigu ili možda zvuke omiljene pesme. Stilski nameštaj će to nepogrešivo učiniti za vas.

Smestite dragocenosti

Svi volimo da svoje dragocene stvari čuvamo na posebnom mestu, ali i da im se divimo. Bilo da su u pitanju fotografije dragih osoba, najdraži set knjiga ili starinski escajg – bitno nam je da su na bezbednom i blizu nas.

Zašto ih onda ne biste smestili tako da vam uvek budu u vidokrugu dok uživate u trenucima mira? Odaberite neprolaznu stilsku vitrinu ili komodu po svom ukusu i tu smestite sve što vam je važno i drago.

Ukrasite svoje mesto

Jedan od najboljih načina da dovršite uređivanje jeste dodavanje sobnih biljki. Osim što ulepšavaju prostor, one doprinose harmoniji čitavog doma.

Možete uneti svoj karakter i kada je dekoracija cvećem u pitanju – odlučite se za one koje su vam najlepše i naravno čije vam održavanje odgovara. Odaberite i boje saksija po svojoj želji, tako da baš svaki pedalj prostora izgleda kako vi želite i doprinosi vašem opuštanju.

Takođe, stočić je nezaobilazan element u vašem kutku; potreban vam je da spustite šolju ili knjigu. Ali, ne mora služiti samo za odlaganje stvari. Dodajte vazu sa svežim cvećem, magazine, mirišljave sveće, ram sa fotografijama dragih osoba i imate vaš mali raj za opuštanje.

Kao što vidimo, opuštanje sa stilom u svom domu nije neostvarivo kao što nam se na prvu pomisao možda čini. Uz samo nekoliko koraka možemo stvoriti harmonično, umirujuće mesto kojem se rado vraćamo.

Nadamo se da vam je ovaj tekst probudio inspiraciju da osmislite svoj prostor za opuštanje i odaberete najbolje

komade nameštaja za potpuni komfor. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, kontaktirajte nas – rado ćemo vam pomoći da kreirate vaš kutak za uživanje sa stilom.