5 elemenata koji vaš dom čine posebno udobnim

5 elemenata koji vaš dom čine posebno udobnim

Postoji razlika između života u prostoru gde se oslanjamo na neophdne stvari, poput kreveta i kupatila, i života tamo gde se zaista osećamo kao kod kuće. Ovo postaje najuočljivije tokom zimskih meseci, kada nam je potrebno toplo i udobno utočište.

Na sreću, nije potrebno mnogo da svoj prostor pretvorite u komforan dom. Tako, naizled sitni detalji poput mekanog ćebeta na dvosedu mogu značajno doprineti vašem dobrom osećaju.

Naravno, samo vi znate šta tačno čini vaš dom sigurnim i udobnim mestom, ali ukoliko imate na umu nekoliko korisnih smernica, sigurni smo da će vam smišljanje svojih autetičnih rešenja biti lako i zabavno. U nastavku delimo 5 elemenata koji vam pomažu da učinite svoj dom posebno udobnim.

Komode i ormari – vaši saveznici za urednost

Komoda naslovna

Sigurno znate onaj odličan osećaj kada utonete u svežu, čistu posteljinu. Jednostavno, volimo da budemo okruženi udobnošću i čistotom, što važi i za prostor u kojem živimo. Stoga, ukoliko želite prijatniji prostor – uverite se da su vaše sobe uredne.

U tome vam najviše mogu pomoći dobre navike sređivanja kako do nereda ne bi ni dolazilo. Osim toga, dobro je da u svom domu imate komade nameštaja gde možete smestiti sve što vam je potrebno, bez gomilanja stvari i kutija.

Odaberite komode za dnevni boravak koje se stilski uklapaju sa ostatkom vašeg enterijera. Imajte na umu različite nijanse, kao i sam izgled komada. Za spavaću sobu, možete se odlučiti za kombinaciju komode i ormana sa sličnim stilom obrade i tako obezbediti lep enterijer i dovoljno prostora za sve što vam je važno.

Bračni krevet – ušuškajte se u udobnost

Spavaća soba je mesto gde se opuštate, ali i započinjete svaki novi dan. Zato je posebno važno da ona odiše udobnošću i toplinom.

Najbolji način da to postignete jeste da sebi poklonite kvalitetan centralni element ove prostorije – bračni krevet. Ovaj komad ne samo da ima svoju ogromnu praktičnu ulogu već i njegova estetika značajno doprinosi doživljaju prostora u kojem se nalazi.

Spavaca

U Mond Line salonu, na raspolaganju vam je širok izbor jedinstvenih italijanskih bračnih kreveta koji će osim neprikosnovene udobnosti, u vaš dom uneti i autentičan duh Italije. I, kada kažemo jedinstveni, zaista to i mislimo. Naime, imate mogućnost odabira boje drveta od kojeg će vaš krevet biti izrađen, kao i dezen štofa. Za određene krevete, možete odabrati i izgled uzglavlja.

Sofa – okružite se mekoćom

Nameštaj za sedenje ima daleko važniju ulogu od prostog postojanja u prosotru. Naime, trosedi i dvosedi mogu značajno doprineti celokupnom osećaju udobnosti u stanu.

Za poseban doživljaj komfora, odlučite se za varijante sa mekanim jastucima za sedenje koji će filmske večeri ili „maratonsko“ gledanja serija učiniti još ugodnijim. Naravno, imajte na umu važnost odabira boje nameštaja za sedenje jer ih smeštate u dnevni boravak, gde uglavnom postoji još dosta elementata, poput stočića, fotelja, TV-komode, itd.

Naravno, uvek se možete odlučiti za kompletne garniture za dnevni boravak, kako biste bili sigurni da svaki element ima svoje mesto i savršeno doprinosi harmoniji čitavog prostora. Dodatni savet je i da razmislite o ukrasnim ćebićima i jastucima na kojima ćete biti posebno zahvalni tokom dugih zimskih večeri.

Ogledala – dodajte pravu svetlost

Nedovoljno svetlsoti u stanu zatvara prostor i čini ga manje privlačnim. Isto tako, mnogo veštačkog osvetljenja čini da se osećate kao pod reflektorima i ne doprinosi udobnosti kakvoj težite.

Uverite se da vaša postojeća rasvetna tela emituju tople nijanse bele ili žute, koje podstiču opuštanje. Zatim, po potrebi, dodajte dodatno osvetljenje i to po mogućstvu – prirodno. Naravno, ne mislimo da je potrebno da otvarate nove prozore na svom domu, ali razmislite o strateškom postvaljanju ogledala.

Ogledalo

Naime, dobro postavljeno ogledalo može reflektovati velike količine prirodnog svetla i tako značajo doprineti osvetljenosti prostora u kojem živite. U Mond Line salonu, ponosni smo na najrazličitije modele ogledala koje možete pogledati ovde.

Vitrine – pokažite svoje uspomene

Za većinu nas, kuća ili stan iz detinjstva predstavljaju oličenje onoga što „dom“ zaista jeste – mesto gde se osećamo bezbedno i voljeno. Jasno je da ne možete u potpunosti da rekonstruišete taj osećaj, ali možete u svom današnjem stanu istaći nekoliko predmeta koji vas na njega podsećaju.

To može biti draga figurica iz vaše stare spavaće sobe, stari set escajga ili porodične fotografije.  Izaberite nekoliko predmeta koji za vas imaju osećaj topline iz detinjstva, i postavite ih u vitrinu u dnevnom boravku kako biste uneli osećaj ušuškanosti i mira u prostoriju gde provodite veliki deo slobodnog vremena.

Odlučite se za ugaone ili klasične modele sa vrunskim završnim obradama. Ukoliko je vaš dnevni boravak nešto manji, preporučujemo ugaone garniture koje vam omogućavaju da izložite svoje drage predmete i doprinesete osećaju udobnosti bez zauzmanja dodatnog prostora. Kako bi baš sve odgovaralo vašim merilima lepote, u Mond Line-u možete odabrati boju drveta, kao i izgled ručica za fioke i vrata vitrine.

Kuća ili stan su zaista mnogo više od mesta gde odlazimo na kraju dana. Jednostavni elementi enterijera mogu uneti istinski osećaj topline i učiniti da se osećate udobno kad god ste u svom prostoru. Izaberite komade nameštaja koji vam u tome pomažu – posetite nas na adresi Vojvode Dobrnjca 28 u Beogradu. Čekamo vas!